Werk van Anke Remijnse.
Werk van Anke Remijnse. Foto: Anke Remijnse

Filosoferen over kunst bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Het Filosofisch Café in Middelburg houdt zondag (4 oktober) tijdens de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute een middag met filosofie en kunst.

VAN ONZE REDACTIE

Het café is tussen 13.30 en 15.30 uur te bezoeken in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat. De middag is opgebouwd uit drie blokken. Er zijn vanwege de coronamaatregelen dertig plaatsen beschikbaar en aanmelden is verplicht.

Programma
Van 13.30 tot 14.10 uur gaat Pieter Ippel in op ‘Wat is kunst?’ van Lev Tolstoj, een van de grootste romanschrijvers ooit. 'Hij is kritisch over de opkomende moderne beeldende kunst die alleen door de elite wordt begrepen. Pieter Ippel zet deze discussie op scherp.'
Tussen 14.15 en 14.40 uur behandelt Maya van Kempen kunst en nabijheid. 'Volgens filosoof Merleau Ponty is de lichamelijk ervaring de basis van elke waarneming, maar beeldende kunst draait primair om het zien.' Van Kempen zet uiteen hoe dit zich toch tot elkaar kan verhouden.
Van 14.45 tot 15.25 uur heeft Nico Out het over kunst, schoonheid en troost.

Expositie

Tijdens de kunstroute exposeert Anke Remijnse in Het Lokaal aan het Zusterplein. Ze schildert en tekent met houtskool, potlood, fineliner en acrylverf. Daarnaast zijn alle 36 bij de route aangesloten ateliers, galeries en musea zondagmiddag open voor publiek. Kijk voor meer informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl. Aanmelden voor het filosofisch café, voor een blok of hele middag, kan door te mailen naar secretariaat@kunstroutemiddelburg.nl.[n]