Woensdag 30 september en zaterdag 3 oktober

Tweedehands kleding verkoop

9:00 | Kledingbank Zeeland

De Beurs van Kledingbank Zeeland is naast elke woensdag ook zaterdag 3 oktober geopend! Heerlijk snuffelen tussen de rekken met leuke tweedehands kleding! Goed voor je portemonnee en onze planeet. Iedere week vullen we de dames-, heren- en kinderkleding weer bij, tevens ook de schoenenrekken en de textielkast. Betalen kan contant of met de pin. De openingstijden zijn van 9.00-14.00 uur.


Woensdag 30 september

Kringloopwinkel

9:00 | Unicef winkel

In de kringloopwinkel die werkt voor kansarme kinderen begint deze week de verkoop van de nieuwe wintercollectie. Open op woensdag en vrijdag van 9.00-12.00 uur. Koestraat 4, Westkapelle.

Expositie Gedreven

13:00 | Galerie Bank

T/m 3 oktober exposeert Frida van Overbeeke uit Goes met haar gevarieerde werk in Galerie BANK Aagtekerke, open op woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien.

Donderdag 1, zaterdag 3 en zondag 4 oktober

Twisted expositie met natuurlijke inspiratie

14:00 | Doopsgezinde kerk

Van 1 t/m 31 oktober wordt in de doopsgezinde kerk van Middelburg een expositie gehouden van werk van Inge De Belder en Corine Kisling, beiden woonachtig te Graauw, Zeeuws-Vlaanderen. De Belder maakt zwierige houtskooltekeningen op papier. Kisling “hertaalt” foto’s tot wonderlijke computercollages. Twisted van 1 t/m 31 oktober in de Doopsgezinde Kerk De Vermaning, Lange Noordstraat 62, Middelburg. Geopend op donderdag, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.


Donderdag 1 oktober

Miniconcert Lange Jan Project

15:00 | Koorkerk

Na een succesvol optreden vorig jaar zal donderdag 1 oktober in de Koorkerk in Middelburg de mezzosopraan Hanna de Bruin weer optreden, begeleid door Manon Berendschot op de vleugel. Er worden liederen en muziek ten gehore gebracht van Engelse componisten uit de eerste helft tot midden vorige eeuw. Aanvang 15.00-15.30 uur. Max. ong. 60 bezoekers. Toegang gratis.

Vrijdag 2 oktober

Foto-excursie De Manteling

10:00 | Kateel Westhove

Vrijdag 2 oktober nemen de IVN natuurgidsen Annemarie en Arjen je mee door het prachtige gebied van de Manteling. Tijdens deze excursie leer je deze keer niet alleen over de schoonheid van de natuur, maar leer je ook over hoe je die schoonheid vastlegt met je fotocamera (of smartphone)! De excursie begint om 10 uur. Het verzamelpunt is voor kasteel Westhove. Voor kinderen onder de 6 jaar en voor leden van IVN Walcheren en KNNV is deelname gratis. Graag gepast contant betalen. Vooraf verplicht aanmelden bij secretariaativn@zeelandnet.nl. Het maximum aantal deelnemers is 12.

Zaterdag 3 oktober

Rommelmarkt

08:00 | Graanbeurs/Damplein

Zaterdag 3 oktober is er weer rommelmarkt op de Graanbeurs/Damplein in Middelburg. Een leuk klein Rommelmarktje met een tal van kramen met antiek, curiosa en allerlei rommeltjes, 2e hands boeken en lp's. De markt is van 08.00-16.00 uur en de toegang is gratis. Volgens RIVM regels en er is één doorlooproute.


Black Achievement Month

10:00 | Bibliotheek van Zeeland

In oktober vindt de tweede editie plaats van de Black Achievement Month in Zeeland. De maand begint zaterdag in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg met een expositie ‘Trots op Zeeland’ waarin twaalf Zeeuwen met Afrikaanse roots in beeld zijn gebracht. Het hele programma is te vinden op www.fourfreedoms.nl.

Sjakie’s by Night

19:00 | Sjakie's Galerie

De deuren van Sjakie’s Chocolademuseum staan in oktober iedere zaterdagavond open voor griezelfans. Bezoekers kunnen chocolade proeven met een knapperige sprinkhaan en worden ondertussen de stuipen op het lijf gejaagd. Het museum is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 11.00-17.00 uur. Elke zaterdag in oktober open van 19.00-23.00 uur. Meer op www.williewonkavilla.nl/chocolademuseum.

Zondag 4 oktober

Wandeling ‘Van zoet naar zout’

10:30 | Terra Maris

Op zondag 4 oktober organiseert Terra Maris te Oostkapelle van 10.30-12.30 uur de rondleiding Van zoet naar zout. Tijdens deze rondleiding is er veel aandacht voor de bijzondere omgeving van Terra Maris, het natuur- en cultuurhistorisch gebied de Manteling. Maximaal 12 deelnemers, reserveren is noodzakelijk via www.terramaris.nl of tel. 0118 582620.

Fotoexpositie ‘Birma, land van tempels en Boeddha’s’

13:00 | Padma Zeeland

Ada Vos’ grote passie is fotografie en in combinatie met reizen naar andere culturen levert dit inspiratie en prachtige beelden op. Voor deze tentoonstelling heeft ze gekozen voor een serie foto’s over Birma, of zoals ze het nu noemen Myanmar, waar ze begin 2011 rondreisde. Ada Vos ervoer het land als nog erg authentiek, omdat er toen nog niet veel toerisme was. Haar foto’s laten het land en de mensen in al hun verscheidenheid zien. Bezoekers zijn op zondagmiddag 4 oktober welkom aan de Verwerijstraat 51A in Middelburg. Ada Vos is dan ook zelf aanwezig.

'Het vogelrestaurant'

13:30 | Terra Maris

Op zondag 4 oktober is het dierendag en dan wordt het ScharrelLAB bij Terra Maris in Oostkapelle omgetoverd tot ‘vogelkeuken’. Omdat vogels soms moeilijk hun kostje bij elkaar kunnen sprokkelen, gaan we ze daarbij een handje helpen. Tussen 13.30 en 15.30 uur is ‘de vogelkeuken’ open en kun je een menu samenstellen met verschillende smaken voor verschillende vogels. Reserveren is niet nodig.

Kunst- en Cultuurroute

10:00 |

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg krijgen kunstwerken een prominente plaats in het raam of etalage van de ateliers. Bij atelier Hoed Gezien krijgt iedere maand een andere kunstenaar ‘de etalage’ tot zijn of haar beschikking en zijn de kunstwerken 4 weken lang te bekijken. De volgende routezondag is er weer een andere kunstenaar aan de beurt. Veilig een ommetje doen langs wisselende tentoonstellingen kan dus iedere dag van de week. Kunstenaar van de maand is Kees van de Wetering uit Burgh- Haamstede met drie aquarellen met verschillende onderwerpen; een portret van de heer en mevrouw Flamingo, een gezicht op Venetië en een impressie met Klaprozen. Tijdens de routezondag op 4 okt. t/m week 44 Elsbeth de Kuyper-Rijken (schilderijen, olieverf op linnen). Adres: Nadorstweg 38, 4333 AN Middelburg. Veilig achter het glas kunt u genieten van al het moois. Loop de route en volg de Kunst- en Cultuurvlaggen, pak een plattegrond mee of kijk op www.kunstroutemiddelburg.nl