Eerste wedstrijden Damclub Aagtekerke gespeeld

AAGTEKERKE - De eerste twee avonden van de onderlinge competitie zijn inmiddels gespeeld. Op de startavond werden vijf partijen gespeeld.

Rinus de Smit sloot een goede positionele partij tegen Jaap Verstraate af met winst. Arie den Hollander veroverde tegen Jo Blaas een schijf en dat was genoeg voor de winst. David Bosselaar en Paul Sterrenburg hielden de balans in evenwicht met remise als logische uitslag. Rinus Provoost kreeg terreinvoordeel tegen Johan Kesselaar. In een drie om drie stand overzag Kesselaar dat hij door 2 van zijn 3 schijven te offeren het terreinvoordeel van zijn tegenstander kon verminderen met remise als resultaat. Hij koos voor een andere voortzetting waardoor het terreinvoordeel van Provoost genoeg was voor een winnend eindspel. Frans Blaas strafte te gewaagd spel van Louw Walraven af door een schijf en later de partij te winnen. De tweede avond werden slechts drie partijen gespeeld. Paul Sterrenburg won door een eenvoudige combinatie van Rinus de Smit. David Bosselaar deed hetzelfde tegen Adrie Riemens. Rinus Provoost en Frans Blaas maakten er een boeiende partij van.

In een vrijwel gelijkwaardige stand overzag Blaas een winnende ruil van zijn tegenstander waarna Provoost zijn tweede overwinning kon noteren.


Jubileum

Tijdens de jaarvergadering van de PZDB werd Frans Blaas gehuldigd vanwege zijn 70-jarig jubileum als dammer.

Uit handen van waarnemend voorzitter Hans van Akkeren ontving hij hiervoor de bijbehorende oorkonde. Van Akkeren refereerde in zijn toespraak aan het laatste Zeeuws kampioenschap waar Frans knap tweede werd. Het beste resultaat uit 70 jaar dammen, behaald op 82-jarige leeftijd!


Dammen in coronatijd

Na de recente aanscherping van de coronamaatregels moeten we de komende tijd ook achter het bord 1,5 meter afstand houden. De speelzaal blijft gelukkig wel open, maar ook hier gaat de bar om 22.00 uur dicht. Vooral spijtig voor onze nieuwe uitbaters, Barbara en Leoniek.[n]