Frits en Simone Heinen en Ko Jan Provoost op het terras van Oranjeplaat.
Frits en Simone Heinen en Ko Jan Provoost op het terras van Oranjeplaat. Foto: Eugène de Kok

Oranjeplaat Cycling Classic gaat toch niet door

ARNEMUIDEN - De Oranjeplaat Cycling Classic van zondag 11 oktober gaat toch niet door. De fietstocht voor het goede doel, die al twee keer was verplaatst, is afgelast vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Motor achter het evenement is Ko Jan Provoost van Casper’s Peloton Zeeland. Hij vindt het jammer voor de organisatie en deelnemers, voor restaurant Oranjeplaat waar de start en finish zouden zijn en voor Endura Sport, één van de stops tijdens de tocht. “Maar het is vooral jammer voor onze goede doelen: Support Casper en Make A Wish.”

Provoost roept daarom alle fietsers op deze doelen alsnog te steunen. Hij hoopt dat mensen hun inschrijfgeld van 8,50 euro willen overmaken aan één van de doelen. Dit kan via de teampagina www.thedutch750.nl/team/casperpelotonzeeland. De fietsers die doneren krijgen per mail de gpx-bestanden en routekaarten van alle afstanden: 35, 60 en 80 kilometer. Zij kunnen de route dan zelf fietsen.

Mensen die hun inschrijvingsgeld hebben gedoneerd en daarbij hebben gezet dat zij langs restaurant Oranjeplaat willen komen, maken kans op een verrassingspakket van het restaurant. Ook worden er onder hen drie ‘The Dutch 750’-wielershirts verloot. “We hopen dat velen ons toch een steuntje in de rug willen geven en één van de mooie tochten gaan fietsen”, aldus Provoost.

De Domburger wil niet bij de pakken neerzitten en is alweer bezig met een aantal tochten voor het goede doel die volgend jaar plaatsvinden. Op maandag 5 april staat de Endura Classic op de agenda en op 25, 26 en 27 juni hopen Provoost en een aantal vrienden The Dutch 750 te fietsen. Voor de Oranjeplaat Cycling Classic zoekt hij nog een datum.[n]