Carlos Schets (met bal) in de aanval.
Carlos Schets (met bal) in de aanval. Peter Klemann

Winst senioren heren 1 en 2, dames en cubs Oemoemenoe

MIDDELBURG - Alle teams die afgelopen weekend een wedstrijd speelden hebben deze met winst afgesloten. Zoals het bij alle sportwedstrijden was, ook bij de rugby moesten de spelers het stellen zonder supporters. Verslaggeving van wedstrijden wordt er dan ook niet gemakkelijker op maar gelukkig waren een aantal wedstrijden te volgen middels lieve streaming.

De Heren senioren 1 hadden hun eerste wedstrijd uit tegen Amstelveen. Na 10 minuten speeltijd komt ARC voor te staan middels een kick op de palen. Het lijkt een wedstrijd te worden met een flink aantal penalty s welke door beide teams, indien mogelijk benut worden om punten binnen te halen. ARC weet zo 6 punten vanuit drie penalty's op de palen te scoren.

Oemoemenoe kan één penalty benutten, maar de afstand 45m is dit keer net iets te ver. Ruststand 6-0. In de tweede helft weet Oemoemenoe 3 punten te scoren voordat ARC nog eens 2x een driepunter binnen haalt (12-3). Toch is de strijd nog lang niet gestreden. Oemoemenoe komt meer en meer in het spel en nadat de teller op 12-6 staat geeft de scheidsrechter een penalty try aan Oemoemenoe. (12-13).

In de slotfase is de laatste kick voor de Zeeuwse ploeg, eindstand 12-16.
Het tweede heren team speelde een thuiswedstrijd tegen SVRC.

Het was de eerste wedstrijd van het team in de derde klasse. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd, het spel ging mooi gelijk op.

Daardoor liet de eerste try even op zich wachten. Een fraai kickje over de defence en net op tijd achter de tryline gedrukt. De conversion was lastig i.v.m. de enorme wind.

Lang bleef het 5-0 voor de mannen uit Middelburg.

Door de wissels in de 2e helft werd het zo nu en dan wat rommeliger aan beide kanten. Waardoor er wat gaten ontstonden. Hier kon één keer gebruik worden gemaakt door de thuisploeg. Vijf min voor tijd wisten de gasten, door een penalty op 5 mtr voor de tryline nog te scoren. Eindstand 10-7

Ook voor de dames was het de eerste competitiewedstrijd. Het team van coach Van der Waal en van Waveren reisden af naar Valkenswaard voor de wedstrijd tegen het combinatieteam Vets/Dukes. De eerste punten zijn voor de gasten maar ook de thuisclub weet een mooie try te scoren. Maar wanneer de stand 5-15 is, lijkt het wel of het team vleugels heeft gekregen en wordt de ene naar de andere try gescoord.

De tegenstander scoort ook nog eenmaal maar de eindzege is ruimschoots voor de Zeeuwse Leeuwinnen, 10-91.
De Junioren speelden uit in Nijmegen tegen de Wasps. Na 10 minuten speeltijd was de eerste try voor Oemoemenoe maar de tegenstander wist zich goed te herpakken en kon vervolgens de wedstrijd naar hun hand zetten. Er werd goed tegenstand geboden in de eerste helft maar in de tweede helft kwam de tegenpartij wel tot scoren. Ondanks een zeer goede, gedegen inzet wist Oemoemenoe niet meer te scoren. Eindstand 24-5.
De cubs speelden hun wedstrijd tegen de Black Busters. Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd. De cubs staan met 7-17 wanneer de Black Busters aan een inhaalrace beginnen, 14-17.

Gelukkig komt daar gauw verandering in doordat Oemoemenoe tot scoren komt, 14-24.

De tegenstander komt terug tot 19-24, in de laatste minuut wordt middels een mooie penalty op de palen de eindstand op 14-27 bepaald.[n]