Zondag 11 oktober

Twisted expositie met natuurlijke inspiratie

14:00 | Doopsgezinde kerk

Van 1 t/m 31 oktober wordt in de doopsgezinde kerk van Middelburg een expositie gehouden van werk van Inge De Belder en Corine Kisling, beiden woonachtig te Graauw, Zeeuws-Vlaanderen.Hoewel zij een totaal verschillende achtergrond hebben (De Belder is beeldhouwer en grafisch kunstenaar en Kisling is auteur en vertaler), hebben ze toch een gemene deler gevonden, een gemeenschappelijke inspiratiebron: de grillige structuren van bomen, schorsen en wortels. Onder de eerste, voor iedereen herkenbare vorm zien zij verborgen diepere lagen, andere structuren of bezielingen. Interessant is dat zij elk een totaal andere invulling geven aan die aanvankelijke gemeenschappelijke visie. De Belder maakt zwierige houtskooltekeningen op papier. Kisling “hertaalt” foto’s tot wonderlijke computercollages.Twisted van 1 t/m 31 oktober in de Doopsgezinde Kerk De Vermaning, Lange Noordstraat 62, Middelburg.Geopend op donderdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Concerten Oostkerk verplaatst

16:00 | Zeeuwse concertzaal

Concert Leonard Cohen Tribune Band voor zondag in De Oostkerk is verplaatst naar de Zeeuwse Concertzaal. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen mogen in de Oostkerk slechts dertig mensen aanwezig zijn bij de concerten. De Zeeuwse Concertzaal heeft wel een ontheffing gekregen. Omdat de capaciteit in de Zeeuwse Concertzaal wat groter is, zijn nog kaarten beschikbaar via www.deoostkerk.nl.

Woensdag 14 oktober

Strand activiteitendag

11:00 | Polderhuis

Woensdag 14 oktober van 11.00 tot 16:30 uur zijn er rondom het Polderhuis verschillende activiteiten voor kinderen (conform de geldende regelgeving omtrent corona). In de tuin zijn de volgende activiteiten te vinden: schelpenlijst maken, Ibizabordjes schilderen, steltlopen en rad van fortuin. Op het strand kun je strandjutten. Een gids van IVN zal de kinderen meenemen langs de vloedlijn en vertellen over de dingen die gevonden worden. Dit kan een stukje zeêdricht zijn of een zeeklatte. Kortom een leerzame ervaring voor jong en oud. Vooraf reserveren, tijdblok 1,5 uur, 0118 570700 of info@polderhuiswestkapelle.nl. Johan van Luctor et Detector verzorgt deze dag op strand een workshop schat zoeken. Een korte introductie over de werking van de metaaldetector en dan mogen de kinderen op het strand op zoek naar hun schat. Aan deze workshop (1 uur) zijn kosten verbonden (vooraf opgeven, 0118 570700 of info@polderhuiswestkapelle.nl). De dag wordt opgeleukt met een vliegershow op de dijk. De dames van handwerkgroep ‘De musten’ staan ook met hun eigen gemaakte spullen. Daarnaast zijn er nog wafels en smouters om de inwendige mens te verwennen na al die activiteiten.