Stillevens in olieverf

9:00 | Atelier Hoed Gezien

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute te zien t/m 31 oktober. Stillevens in olieverf van Elsbeth de Kuyper-Rijken zijn te zien bij atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38 te Middelburg. Voor de compositie van deze twee schilderijen heeft Elsbeth de Kuyper-Rijken voorwerpen bijeen gezocht uit haar eigen verzameling. Deze bestaat uit een groot aantal schelpen, glas, oude gebruiksvoorwerpen van emaille, aardewerk, etc. Voor het ene schilderij heeft ze hier nog een roos aan toegevoegd, voor het andere een fles witte wijn opengetrokken. Meer informatie en foto’s zijn te verkrijgen bij atelier Hoed Gezien T: 0118 628930 of E: post@hoedgezien.nl


Woensdag 14 oktober

Halloween op De Klepperhoeve

10:30 | kinderboerderij

T/m 31 oktober is het Halloween-maand op de kinderboerderij in Middelburg, in de ‘griezelruimte’ kan er elke dag geknutseld worden. Beschilder een vleermuis of een spin en maak de knutsel af met glitters. Op iedere woensdagmiddag in oktober zijn er lieve heksjes die graag met jullie pompoenen uithollen. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de Griezelruimte? Kom dan in oktober langs om te knutselen!



Strand activiteitendag

11:00 | Polderhuis

Woensdag 14 oktober van 11.00 tot 16:30 uur zijn er rondom het Polderhuis verschillende activiteiten voor kinderen. In de tuin zijn de volgende activiteiten te vinden: schelpenlijst maken, Ibizabordjes schilderen, steltlopen en rad van fortuin. Op het strand kun je strandjutten. Vooraf reserveren, tijdblok 1,5 uur, 0118 570700 of info@polderhuiswestkapelle.nl. Johan van Luctor et Detector verzorgt deze dag op strand een workshop schat zoeken. Aan deze workshop (1 uur) zijn kosten verbonden (vooraf opgeven, 0118 570700 of info@polderhuiswestkapelle.nl). De dag wordt opgeleukt met een vliegershow op de dijk. De dames van handwerkgroep ‘De musten’ staan ook met hun eigen gemaakte spullen. Daarnaast zijn er nog wafels en smouters om de inwendige mens te verwennen na al die activiteiten.


Expositie Bomen

13:00 | Galerie Bank

Van 7 t/m 17 oktober exposeert Harrie Timmermann uit Maastricht met acrylschilderijen in Galerie BANK Aagtekerke. Harrie vindt zijn grootste inspiratie in het landschap dicht bij huis of ver weg tijdens vakantie-schilderreizen. Daarbij raakt hij steeds meer geboeid door bomen in verschillende jaargetijden, in diverse landschappen én in diverse ritmische herhalingen. Harrie combineerde vele jaren zijn werk in de gezondheidszorg met activiteiten in de beeldende kunst. Sinds eind jaren 60 volgde hij uiteenlopende (master)cursussen. Hij experimenteerde met diverse materialen, maar zijn voorkeur gaat uit naar het werken met acryl op doek. Vanaf 1993 exposeert Harrie regelmatig zijn werk. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Toegang gratis.


Donderdag 15 oktober

Speurneuzen

13:00 | Terra Maris

Op donderdag 15 oktober organiseert Terra Maris van 13.00 tot 14.30 uur de familieactiviteit “Speurneuzen”. Op avontuur als natuuronderzoeker! Ben je ook altijd zo nieuwsgierig naar dingen uit de natuur? Heb je altijd al willen weten hoe hoog of oud een boom is en wat er allemaal rondscharrelt op de bodem? Als natuuronderzoeker ga je zelf aan de slag en maak je (samen met je ouders) een heus logboek. Reserveren: noodzakelijk via het reserveringsformulier op www.terramaris.nl of via 0118 582620.


‘Zoldergeheimen’

13:00 | Terra Maris

Op donderdag 15 oktober kunnen bezoekers de verborgen schatten’ van Terra Maris in Oostkapelle bewonderen. De rondleidingen starten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Een gids neemt de bezoekers mee naar het ‘Open depot’ op de zolder van het museum en vertelt daar alle bijzonderheden over de vogels, zoogdieren en andere objecten die daar te zien zijn. Vooraf reserveren is niet nodig. Deelnemers kunnen zich op de dag zelf bij de balie melden voor deelname. Maximaal 8 deelnemers per keer.


Digicafé Westkapelle

13:30-15:30 | Polderhuis

Donderdag 15 oktober om 13.30 uur is er tot 15:30 uur een digicafé in het Polderhuis. Ondervind je ook weleens problemen als je met je laptop, smartphone of tablet werkt? Wil je bekend worden met social media (Whattsapp of Instagram) om bijv. te face-timen. Deze middag zitten er 2 vrijwilligers voor jullie klaar om je digitale problemen te tackelen of om tips mee te geven. Neem je apparaat mee zodat je duidelijk kan laten zien waar het probleem zit. Toegang gratis.


Miniconcerten

15:00 | Koorkerk

Twee miniconcerten op donderdag 15 oktober in de Koorkerk te Middelburg. Cora Dellebeke en Stefan Knuijt, moeder en zoon, slagwerk, tuba en piano. Deze mix staat borg voor een spectaculair miniconcert, dat tweemaal gaat plaatsvinden. Donderdag 15 oktober, aanvang: 15.00 en 16.00 uur. Toegang vrij, collecte aan de uitgang. Er is bij beide concerten plaats voor 30 personen. U kunt zich tot uiterlijk woensdag 14 oktober 18.00 uur opgeven op: miniconc@xsall.nl. Graag aangeven naar welk concert uw voorkeur uitgaat en met hoeveel personen u wilt komen. U krijgt woensdag 14 oktober na 18.00 uur daarover een bericht. De miniconcerten zijn onderdeel van het Lange jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Informatie: https//langejanproject.wordpress.com.


Donderdag 15, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Twisted expositie met natuurlijke inspiratie

14:00 | Doopsgezinde kerk

t/m 31 oktober wordt in de doopsgezinde kerk van Middelburg een expositie gehouden van werk van Inge De Belder en Corine Kisling, beiden woonachtig te Graauw, Zeeuws-Vlaanderen. Hoewel zij een totaal verschillende achtergrond hebben (De Belder is beeldhouwer en grafisch kunstenaar en Kisling is auteur en vertaler), hebben ze toch een gemene deler gevonden, een gemeenschappelijke inspiratiebron: de grillige structuren van bomen, schorsen en wortels. Onder de eerste, voor iedereen herkenbare vorm zien zij verborgen diepere lagen, andere structuren of bezielingen. Interessant is dat zij elk een totaal andere invulling geven aan die aanvankelijke gemeenschappelijke visie. De Belder maakt zwierige houtskooltekeningen op papier. Kisling “hertaalt” foto’s tot wonderlijke computercollages. Doopsgezinde Kerk De Vermaning, Lange Noordstraat 62, Middelburg, open op donderdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.


Vrijdag 16 oktober

‘Bij-kletsen met onze imker’

13:30 | Terra Maris

Op vrijdag 16 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur neemt de imker van Terra Maris, museum voor natuur en landschap in Oostkapelle, elk half uur bezoekers mee in de fascinerende wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing en hoeveel bijen telt een bijenvolk. Je leert het allemaal van de imker. Reserveren bij de balie op de dag zelf, maximaal 6 deelnemers per keer.