Afbeelding
Foto: Annet Eekman

Column wethouder Doorn: Goed en slecht nieuws

Iedere keer als je de krant openslaat, een nieuwszender op televisie aanzet, of andere media bekijkt, dan gaat het over corona, tekorten in het sociale domein, protestmarsen, problemen in de horeca en ander minder positief nieuws.

Lucht
Het klopt, we zitten in een rare tijd. En dat raakt ons allemaal. Ook als het gaat om bezuinigingen in onze mooie gemeente. Dat raakt onze inwoners en dat geldt net zo goed voor ons als college van burgemeester en wethouders. Wij wonen hier ook, hebben ook (klein)kinderen, ouders en familie. Dit is een pittige tijd om te besturen. Het is leuker om geld uit te geven. Maar we werken hard om onze financiƫn weer op orde te krijgen. En als de landelijke overheid nu de ogen open doet, en ziet dat we de bodem van de geldput bereikt hebben, krijgen we hopelijk nog wat meer lucht.

Watertappunten
Gelukkig gebeuren er ook leuke en mooie dingen. Zo mocht ik eind september op een aantal basisscholen en op het Cruyff Court watertappunten openen. Dit organiseerde JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) samen met de gemeente. Ik heb daar superenthousiaste kinderen van de basisscholen zien dansen en zingen. De kinderen leerden ook dat gezond leven heel belangrijk is. En water drinken in plaats van vruchtendrankjes is vele malen gezonder. Alle kinderen kregen daarom een waterbidon. En als we mensen uit de dure zorg willen houden, dan is het belangrijk om ook aandacht te hebben voor een gezonde leefstijl en een daarbij behorend gezond gewicht.


Carla Doorn
Wethouder gemeente Middelburg[n]