Kinderen mogen deze vakantie gratis naar het Muzeeum.
Kinderen mogen deze vakantie gratis naar het Muzeeum. Foto: Muzeeum

Muzeeum deze vakantie gratis voor kinderen

VLISSINGEN - Voor ouders die niet weten wat ze met hun kids moeten doen, heeft het Muzeeum een mooie actie. Tot en met zondag 25 oktober mogen kinderen tot achttien jaar gratis naar binnen.

VAN ONZE REDACTIE

Het Zeeuws maritiem Muzeeum is open, corona- en kidsproof. In het museum worden verhalen verteld over helden, overwinningen en tegenslagen, over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu: zeeverhalen. Over Michiel de Ruyter en andere beroemde en minder bekende zeevaarders.

Speurtochten

Er zijn deze vakantie gratis speurtochten. De Michiel de Ruyter-speurtocht voert je door het hele Muzeeum naar plekken waar De Ruyter zelf heeft gelopen. Ook kun je met de Beestenbingo op zoek naar de dieren in het Muzeeum. Verder is er een boekje met vragen bij de tentoonstelling 'Bezetting verbeeld' en is de expositie 'Wind in de zeilen' te bezoeken. Er is een zoekkaart van zes maritieme schilderijen.


Tickets

In het hele Muzeeum gelden de coronamaatregelen. Iedereen boven de twaalf jaar moet en mondkapje dragen. Daarnaast is een online ticket verplicht, omdat er niet te veel mensen tegelijkertijd in het Muzeeum mogen zijn. Ga naar www.muzeeum.nl en klik op de oranje knop 'Bestel tickets voor Muzeeum'. Kies een dag en een tijd waarop je wilt gaan. Geef aan met hoeveel volwassenen je komt (die moeten wel betalen) en kies bij cadeaukaart het aantal kinderen dat je meeneemt. Reken de tickets voor de volwassenen af. In de mail krijg je alle tickets. Je hoeft ze niet te printen; op je telefoon tonen bij de balie van het Muzeeum mag ook.[n]