21, 22, 23, 24, 25, 27 en 28 oktober

Stillevens in olieverf

9:00 | Atelier Hoed Gezien

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute te zien op 4 oktober t/m 31 oktober.Stillevens in olieverf van Elsbeth de Kuyper-Rijken zijn te zien bij atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38 te Middelburg.Voor de compositie van deze twee schilderijen heeft Elsbeth de Kuyper-Rijken voorwerpen bijeen gezocht uit haar eigen verzameling. Deze bestaat uit een groot aantal schelpen, glas, oude gebruiksvoorwerpen van emaille, aardewerk, etc.Voor het ene schilderij heeft ze hier nog een roos aan toegevoegd, voor het andere een fles witte wijn opengetrokken.Meer informatie en foto’s zijn te verkrijgen bij atelier Hoed Gezien T: 0118 628930 of E: post@hoedgezien.nl


21, 22, 23, 24 en 28 oktober

Expositie Breking van licht

13:00 | Galerie Bank

Van 21 t/m 31 oktober 2020 exposeert Cor Hemmes met glaskunst in Galerie BANK Aagtekerke. Cor Hemmes (autodidact kunstenaar) maakt bijzondere objecten, geschikt voor zowel binnen als buiten. Hij werkt met verschillende materialen, waarbij de laatste jaren vooral de nadruk ligt op glas. De breking van het licht in glas fascineert hem mateloos. Stoer, teer, speels en eigenzinnig werk zoals bijvoorbeeld de “Zeeuwse-Zomer-Zonnen” en de “spiegel-spiraal”. Nieuw in het werk van Cor zijn de torso’s van gegoten glas en de zogenaamde ‘pâte du verre’ techniek. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de RIVM maatregelen in de galerie. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.

Woensdag 21 oktober

Strandjutten

10:30 | Terra Maris

Terra Maris organiseert op woensdag 21 oktober van 10.30 tot 12.30 uur de activiteit Strandjutten. Lekker struinen met de Jutter langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet natuurlijke aanspoelsels. De Jutter geeft uitleg over de natuurlijke vindsels. Bijvoor­beeld over schelpen, doorboorde veenbrokken, eikap­sels van de wulk. Kortom over dingen, die anders misschien onopgemerkt blijven. Bij de niet natuurlijke vindsels hoort meestal wel een verhaal, leuk om over te fantaseren.......! Een echte Jutter stamt regelrecht af van de verzamelaars en kan dus alles gebruiken. De activiteit is voor alle leeftijden. Reserveren is noodzakelijk via www.terramaris.nl of tel. 0118-582620. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.

Herfst knutselen voor kinderen

11:00 | Polderhuis

Met de herfst voor de deur kunnen kinderen woensdag 21 oktober van 11.00 tot 16.30 uur knutselen in de tuin van het Polderhuis.Een vetbol voor een mus of een spreeuw. Kies je vogel maak een vetbol op maat door verschillende zaden te kiezen. Er kan ook een vogelhuisje getimmerd worden, zodat de vogels een plaatsje om te schuilen hebben deze winter. Daarnaast zijn er nog verschillende spelletjes om te doen. Er worden ook nog wafels en smouters gebakken.

Kruip onder de bast van de wilg

13:30 | Terra Maris

Kom op woensdag 21 oktober tussen 13.30 en 16.00 uur naar Terra Maris en ontdek wat een mand, roodgatje, griend, steenuiltje, aspirine, klomp en wilgenhaantje met elkaar gemeen hebben. Op verschillende plekken in de tuin kun je bekijken wat er allemaal van de wilg gemaakt kan worden en bij de mandenmaakster kun je zelf proberen om met wilgenteen aan een “muurtje” te vlechten. Geschikt voor alle leeftijden. Reserveren: niet nodig. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.

Foto-expositie ’11 van de 111’

9:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Van 12 oktober tot en met 7 november exposeert Heleen Dekker foto’s uit ‘111 plekken in Zeeland die je gezien moet hebben’. ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg. Deze expositie ’11 van de 111’ hangt samen met de tweede editie van dit boek bij Uitgeverij Thoth, een herziene uitgave met 50 nieuwe plekken en tips. Heleen Dekker maakte het boek samen met schrijver Jan J.B. Kuipers, die tientallen boeken over Zeeland publiceerde. De publicatie behandelt 111 onverwachte, maar ook een aantal bekende locaties in de provincie. Het boek maakt deel uit van een reeks van ‘111 plekken’-boeken, die Nederlandse en Belgische steden en regio’s beschrijven vanuit een eigenzinnig en persoonlijk perspectief. Ze bieden insidertips en willen ‘andere wegen’ inslaan, weg van de toeristenpaden. Ook de invalshoek of compositie van de foto’s volgt dit eigenzinnige uitgangspunt. Heleen M.D. Dekker werkte decennia in de zorg. Daarnaast houdt zij zich al vele jaren bezig met documentaire en artistieke fotografie. Haar werk verscheen in vele tijdschriften en boekpublicaties. Haar eigen projecten omvatten onder meer ‘Kokend voedsel’, ‘Internationale toiletten’ en ‘Uit het keukenraam’.

22, 24 en 25 oktober

Twisted expositie met natuurlijke inspiratie

14:00 | Doopsgezinde kerk

Van 1 t/m 31 oktober wordt in de doopsgezinde kerk van Middelburg een expositie gehouden van werk van Inge De Belder en Corine Kisling, beiden woonachtig te Graauw, Zeeuws-Vlaanderen.Hoewel zij een totaal verschillende achtergrond hebben (De Belder is beeldhouwer en grafisch kunstenaar en Kisling is auteur en vertaler), hebben ze toch een gemene deler gevonden, een gemeenschappelijke inspiratiebron: de grillige structuren van bomen, schorsen en wortels. Onder de eerste, voor iedereen herkenbare vorm zien zij verborgen diepere lagen, andere structuren of bezielingen. Interessant is dat zij elk een totaal andere invulling geven aan die aanvankelijke gemeenschappelijke visie. De Belder maakt zwierige houtskooltekeningen op papier. Kisling “hertaalt” foto’s tot wonderlijke computercollages.Twisted van 1 t/m 31 oktober in de Doopsgezinde Kerk De Vermaning, Lange Noordstraat 62, Middelburg.Geopend op donderdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.


Donderdag 22 oktober

‘Het vogelrestaurant’

13:30 | Terra Maris

Op donderdag 22 oktober wordt het ScharrelLAB bij Terra Maris in Oostkapelle omgetoverd tot ‘vogelkeuken’. Omdat vogels soms moeilijk hun kostje bij elkaar kunnen sprokkelen, gaan we ze daarbij een handje helpen. Tussen 13.30 en 15.30 uur is ‘de vogelkeuken’ open en kun je een menu samenstellen met verschillende smaken voor verschillende vogels. Rijg een pinda ketting en plak een snoeprol met verschillende zaadjes. En open daarna thuis je eigen vogelrestaurant. Deelnemers betalen de entreeprijs voor het museum. Reserveren is niet nodig. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.

‘Zoldergeheimen’

13:00 | Terra Maris

Op donderdag 22 oktober kunnen bezoekers de verborgen schatten' van Terra Maris in Oostkapelle bewonderen. De rondleidingen starten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Een gids neemt de bezoekers mee naar het ‘Open depot' op de zolder van het museum en vertelt daar alle bijzonderheden over de vogels, zoogdieren en andere objecten die daar te zien zijn. Vooraf reserveren is niet nodig. Deelnemers kunnen zich op de dag zelf bij de balie melden voor deelname. Maximaal 1 á 2 gezinnen per keer. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.