Donderdag 22 oktober

Twee mini-orgelconcerten in de Koorkerk

15:00 | Koorkerk

Je zal maar 19 jaar zijn en zo orgel kunnen spelen. Dan heet je Steven Knieriem. We zijn blij dat Steven ook dit jaar weer een miniconcert wil geven op het orgel van de Koorkerk, zelfs twee keer en dan ook nog het laatste van dit (korte, door corona geteisterde) seizoen. Het concert vindt plaats in de Koorkerk (via de Wandelkerk, ingang poortje links van de toren) op donderdag 22 oktober. Er zijn twee concerten; één om 15.00 uur en één om 16.00 uur. Toegang vrij, collecte aan de uitgang. De miniconcerten zijn onderdeel van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg. Er worden maximaal 30 bezoekers per concert toegelaten, binnenkomen met mondkapje gewenst. U kunt zich aanmelden via miniconc@xs4all.nl, graag vóór woensdag 21 oktober 18.00 uur. Gelieve aan te geven welk concert u wilt bezoeken en met hoeveel personen. U krijgt woensdagavond bericht.

Vrijdag 23 oktober

Maak je eigen HerfstBingo

10:30 | Terra Maris

Op vrijdag 23 oktober tussen 10.30 en 12.00 uur kun je bij terra Maris je eigen Herfst Bingo maken. Soms schijnt het herfstzonnetje prachtig door de bomen heen, een andere keer regent het pijpenstelen. Door de herfstwind vind je overal om je heen prachtige gekleurde bladeren, eikels, dennenappels. Met een herkenningskaart ga je op zoek naar je eigen schatten uit de natuur, en leer je wat voor blad of vrucht bij welke boom hoort. Hier maken we zelf een bingo van die je mee naar huis mag nemen, zodat je deze nog vaker met je vriendjes en vriendinnetjes kunt spelen! Deelname: entreeprijs museum. Reserveren: niet nodig. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.

‘Bij-kletsen met onze imker'

13:30 | Terra Maris

Op vrijdag 23 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur neemt de imker van Terra Maris, museum voor natuur en landschap in Oostkapelle, elk half uur bezoekers mee in de fascinerende wereld van de bijen. Hoe herken je een koningin, wat is een dar, hoe maakt een bij honing en hoeveel bijen telt een bijenvolk. Je leert het allemaal van de imker. Je betaalt alleen de entreeprijs voor het museum. Reserveren bij de balie op de dag zelf, maximaal 1 á 2 gezinnen per keer. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.

Zaterdag 24 oktober

Van pulp tot papier

13:30 | Terra Maris

Op zaterdag 24 oktober is tussen 13.30 en 15.30 uur het activiteitenteam van Schoon Zeeland op Terra Maris en organiseert de activiteit ‘Van pulp tot papier'. Het belang van het recyclen van papier en ook andere spullen wordt uitgelegd. Honderden jaren geleden is men er achter gekomen dat je van bomen papier kunt maken. Maar we moeten zuinig zijn op onze bomen en niet te veel kappen. Je leert hoe je zelf papier kunt recyclen van oud papier. Vooraf is al papierpulp gemaakt en hiermee gaan de kinderen zelf nieuw papier scheppen. Deelname: entree museum en reserveren is niet nodig. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.

Bijeenkomst Repair Café Middelburg afgelast

10:00 |

Door de aangescherpte Corona maatregelen is de reparatie bijeenkomst georganiseerd door Stichting Repair Café Middelburg van zaterdag 24 oktober afgelast. Onze andere bijeenkomsten zijn nog de vraag of deze wel doorgang kunnen vinden. Houdt onze vernieuwde website of Facebook in de gaten voor meer informatie. Wij blijven wel vragen beantwoorden en informatie verschaffen via e-mail of telefoon. Ook gaat de bouw van de Wonderfoons gewoon verder. Als u nog een Wonderfoon wilt bestellen kan dit natuurlijk ook. U kunt ons bereiken via info@repaircafemiddelburg.nl of 06-23644823. De stemming voor de Rabobank Clubsupport is nog in volle gang. Wilt u dat wij de mensen in heel Middelburg en daarbuiten straks kunnen voorzien van een reparatie service met onze bestelauto? Stem dan op ons met uw code of ga naar de Rabobank app of stem op https://www.rabobank.nl/lokale-bank/walcheren-noord-beveland/rabo-clubsupport/. Alvast bedankt voor uw stem en blijf gezond!

Zondag 25 oktober

Gesprek op de Zondagmorgen

10:00 | Doopsgezinde kerk

Op zondag 25 oktober om 10.00 uur is Jouke Heringa gastspreker in het Gesprek op de Zondagmorgen in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Het thema is "het belang van de zee als voedingsbron voor ons mensen en de bedreigingen van die voedingsbron”. Jouke Heringa is sinds 1995 werkzaam bij de opleiding Water Management - Aquatische Ecotechnologie van de Hogeschool Zeeland. Zijn hoofdwerkzaamheden zijn onderzoeken en adviseren van de projectmedewerkers en onderzoekers, het onderhouden van het externe netwerk van toegepast aquacultuur onderzoek en het verbinden van initiatieven in de Zuidwestelijke Delta regio. Hij is betrokken bij de start van diverse projecten met aquacultuur (schelpdieren en wier). Het Gesprek op de Zondagmorgen met een gastspreker wordt maandelijks gehouden in de Doopsgezinde kerk. Dit seizoen gaat het over de actuele noodzaak om tot een duurzame samenleving te komen. Het thema wordt van verschillende kanten door gastsprekers belicht. Iedereen met belangstelling voor het thema is van harte welkom. De toegang is vrij, een bijdrage ter dekking van de onkosten is zeer welkom. Om de passende corona-maatregelen te kunnen hanteren worden de bijeenkomsten in de kerkzaal gehouden. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

Maandag 26 oktober

Start leesclub literatuur in Middelburg

15:00 | De Drvkkery

Hebt u juist nu in deze coronaperiode tijd om mooie boeken te lezen en wilt u uw leeservaringen delen met anderen in een kleine groep? Word dan lid van een Senia leesgroep. Uiteraard met inachtneming van de geldende regels. In Middelburg start binnenkort een leesclub literatuur. In de Drvkkery is op maandagmiddag 26 oktober informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om literatuur te (gaan) lezen en daarover te praten met andere liefhebbers. Senia richt in heel Nederland leesgroepen op en brengt zo mensen die graag lezen en gelijke interesses hebben bij elkaar. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Belangstellenden zijn welkom op 26 oktober in de Drvkkery, in de Binnentuin van de Brasserie, Markt 51 in Middelburg. Aanvang 15.00 uur. In deze uitzonderlijke tijd is aanmelden verplicht in verband met het maximum aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via e-mail info@senia.nl.