Laatste vracht 'Vrienden van Tinca' naar Roemenie

KOUDEKERKE - Toch nog gelukt!!! Het zag er somber uit voor ons laatste transport naar Tinca. In maart stond alles klaar voor vertrek naar Roemenië maar door corona werd alles anders. Na steeds alle berichten te blijven volgen en te zoeken naar een mogelijkheid om te kunnen vertrekken is het toch nog gelukt en zijn we van 21 september tot 3 oktober met het transport naar Tinca geweest Net op tijd want daarna werden overal de maatregelen weer strenger.


We hadden ons dan ook voorbereid op problemen bij de grenzen maar tot onze verbazing is het nog nooit zo soepel en relaxt verlopen als deze keer. Omdat we deze keer maar met 2 personen waren is het ook met hulp van een Roemeense jongen even een stapje harder werken om de 105 kuub te verdelen. Maar alles is weer heel goed terecht gekomen waardoor heel veel gezinnen zijn geholpen met een goed bed, tafel, stoelen en kleding

Er was veel incontinentiemateriaal wat is verdeeld onder de gehandicapten, het hospice en het ziekenhuis in Salonta. Ook waren er veel fietsen te verdelen, dus diegene die voor de eerste keer kwam helpen om de vracht te helpen lossen, mochten een fiets uitzoeken. Heel mooi om te zien hoe gelukkig ze daarmee zijn!

Ook de plastic tuinstoelen, welke we naar een school in Dumbrava hebben gebracht, kwamen zeer goed van pas omdat ze daar in de coronatijd buiten les gaven. Zo kunnen we ook nu weer terug zien op een geslaagd transport. Het is helaas nog steeds nodig om de armste bevolking daar te helpen.


Afscheid
In al die jaren is er zeker in 25 á 30 verschillende dorpen, op allerlei gebied, hulp geboden door de Vrienden van Tinca, niet alleen in Tinca en omgeving. Daar kunnen we met een goed gevoel op terugzien. Helaas moeten we bij gebrek aan vrijwilligers er na 30 jaar mee stoppen. Het afscheid met bekenden in Roemenië was koel en op afstand door corona, zelfs geen handen schudden maar dat willen we privé, indien mogelijk, volgend jaar overdoen.


IEDEREEN HARTELIJK DANK voor alle jaren hulp, financieel, met goederen, voedsel, sponsering op welke manier dan ook. Zonder uw hulp was dit alles al die jaren niet mogelijk geweest. Dus ook namens de Roemeense bevolking: DANK JE WEL VOOR ALLES!!!.

Hartelijke groet van de “Vrienden van Tinca”[n]