rijstvogel
rijstvogel jos ventevogel

Vogels hebben geen last van corona

ARNEMUIDEN - Vogelvereniging Zanglust te Arnemuiden, opgericht 17 juni 1961, heeft sinds maart geen ledenbijeenkomsten meer kunnen houden. Normaal gesproken hebben we om de 6 weken een ledenbijeenkomst. Door de coronacrisis moeten we dit missen.


De vogelliefhebbers kunnen natuurlijk thuis hun hobby wel uitoefenen. Gelukkig hebben de vogels geen last van de Corona. Het verzorgen en kweken van de vogels gaat gewoon door. De ledenbijeenkomsten worden altijd goed bezocht door de leden van Zanglust. Op deze bijeenkomsten worden vele onderwerpen besproken betreffende onze hobby “het houden en kweken van vogels”. De avonden worden door middel van lezingen van dierenartsen of bekende vogelkwekers, PowerPoint en films over vogels ingevuld en natuurlijk niet te vergeten het gezellig samen zijn. Hoogtepunt waar we elk jaar naar uitkijken is onze Internationale Vogelshow die we dit jaar voor de 35e keer zouden organiseren. Tijdens deze vogelshow worden de gekweekte vogels gepresenteerd. Gezien de huidige situatie rondom Corona kon deze niet doorgaan. Wat voor vele inzenders en organisatie een grote teleurstelling was. Ook onze gezellige feestavond zal mogelijk niet doorgaan. Op deze avond in december worden altijd de prijzen uitgereikt die de inzenders hebben gewonnen tijdens de show. We gaan ons als vereniging nu maar voorbereiden op een nieuw seizoen 2021. De eerste bijeenkomst staat al gepland natuurlijk onder voorbehoud. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en hopen dat in 2021 alle bijeenkomsten doorgang kunnen vinden en zeker onze show in oktober.

Mochten er vogelliefhebbers zijn die vragen hebben betreffende hun hobby dan kunnen ze ons bereiken via onze site www.zanglust-arnemuiden.nl en mailen of bellen naar de voorzitter.[n]