Taekwondo ver. Koudekerke voor jong en oud

KOUDEKERKE - De trainingen van Taekwondo ver. Koudekerke zijn in de sporthal Couburg te Koudekerke op woensdagen aanvang om 19.00 uur en zaterdagen aanvang 10.00 uur onder begeleiding van Fred Korstanje gediplomeerde trainer en aangesloten bij de TBN (Taekwondo Bond Nederland).


Taekwondo is een stijlvolle en veelzijdige vecht- verdediging sport. Taekwondo leent zich dan ook uitstekend voor het verbeteren van de lichamelijke conditie én het zelfvertrouwen. Iedereen kan de taekwondo-technieken leren en in de praktijk beoefenen. In het jaar 2000 heeft taekwondo de Olympische status gekregen.

Ben je op zoek naar een uitdagende sport waardoor je mentaal en fysiek fris blijft het zelfvertrouwen toeneemt? Houd je van individuele uitdagingen, maar spreekt sporten in teamverband je ook aan of wil je je als persoon verder ontwikkelen én nieuwe mensen ontmoeten? Een vereniging waar iedereen welkom is en op eigen niveau kan sporten. Je kunt er zowel terecht als beginner en als gevorderde. Recreatief als in wedstrijdverband. De trainingen staan open voor jongens én meisjes, jong en oud. Bij alle lessen staan het hebben van respect voor elkaar en vertrouwen centraal, evenals het plezier wat we als basis van verbetering zien. De trainers zijn enthousiast om je te laten kennismaken met de sport. Kom voor een gratis proefles op een van de trainingen, zonder enige verplichting. Aanmelden vooraf is niet nodig. Neem gewoon sportkleding mee. Wwoensdag 19.00-20.00 uur en zaterdag van 10.00-11.00 uur in de sporthal Couburg in Koudekerke.


Oorsprong
Taekwondo is een van de jongste Aziatische gevechtssporten en bestaat in haar huidige vorm pas sinds de Tweede Wereld oorlog. Kenmerkend voor de Koreaanse gevechtsvormen zijn het veelvoudige gebruik van vaak hoge traptechnieken. Het is een sport die de afgelopen 25 jaar een spectaculaire ontwikkeling heeft doorgemaakt, met name op het gebied van de wedstrijdsport. Taekwondo kan zowel als sportieve recreatie, als algemene wedstrijdsport en als topsport worden beoefend. Taekwondo is een afspiegeling van die geschiedenis: het bevat de voor de Koreaanse gevechtsporten zo bekende, sterk ontwikkelde been- en voettechnieken en is daarnaast beïnvloed door het Chinese kung-fu en het Japanse karate. Van vechtkunst tot moderne sport: Taekwondo wordt gerangschikt onder de vechtsporten of budosporten.[n]