4, 5, 6, 7 en 11 november

Expositie Herfstgevoel van Wieteke Hendrikx

13:00 | Galerie Bank

Van 4 tot en met 14 november exposeert Wieteke Hendrikx met haar natuurschilderijen in Galerie BANK Aagtekerke. Deze expositie is geheel gewijd aan haar meest recente natuurschilderijen en -aquarellen, veelal geïnspireerd op Zeeuwse natuurgebieden. Sinds haar afstuderen in 2000 aan de Academie Beeldende Vorming in Tilburg onderzoekt Wieteke verschillende schilderstijlen. Momenteel is zij het meest bekend van de kleurrijke herkenbare Middelburgse taferelen (Middelburg Schilderkunst). Maar door de jaren heen is Wieteke ook altijd trouw gebleven aan het schilderen van de natuur. Steeds opnieuw probeert zij hierbij een sfeer uit te drukken die de natuur bij haar oproept. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Bezoekers: rekening te houden met RIVM maatregelen in de galerie. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.


Woensdag 4 november

Doe meer met je digitale foto’s via Google Foto’s

10:15 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Kom naar de workshop en leer hoe Google Foto’s werkt, wat voor handige en leuke dingen je ermee kunt doen en hoe je foto’s op verschillende apparaten kunt bekijken. Meedoen? Duur workshop: 2 uur. Maximum aantal deelnemers: 6. Meenemen: tablet, iPad of smartphone en oplader, inloggegevens Google. Aanmelden via de website.


Workshop Digitale nazorg

14:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Woensdag 4 november van 14:00 tot 16:00 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg. Ons leven is steeds digitaler geworden. We zijn zelf vaak al online actief. Instanties en overheden regelen hun zaken steeds vaker digitaal. Op advies beveiligen we online gegevens goed met wachtwoorden die niemand weet of kan raden. Maar wat als je komt te overlijden? Dan kan niemand bij jouw gegevens. In de informatiebijeenkomst Digitale Nazorg kom je te weten waar je zelf op moet letten en wat je kunt regelen voor jouw nabestaanden. Ook biedt deze bijeenkomst houvast voor nabestaanden die te maken krijgen met een digitale nalatenschap. Duur workshop: 2 uur. Maximum aantal deelnemers: 7. Aanmelden via de website.

Vrijdag 6 november

‘Het vogelrestaurant’

13:30 | Terra Maris

Op vrijdag 6 november wordt het ScharrelLAB bij Terra Maris in Oostkapelle omgetoverd tot ‘vogelkeuken’. Omdat vogels soms moeilijk hun kostje bij elkaar kunnen sprokkelen, gaan we ze daarbij een handje helpen. Tussen 13.30 en 15.30 uur is ‘de vogelkeuken’ open en kun je een menu samenstellen met verschillende smaken voor verschillende vogels. Rijg een pinda ketting en plak een snoeprol met verschillende zaadjes. En open daarna thuis je eigen vogelrestaurant. Deelnemers betalen de entreeprijs voor het museum. Reserveren is niet nodig. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.


Inzamelingsactie stichting CRR

| Stichting CCR

In de weken van 6 tot 20 november wordt er een inzamelingsactie georganiseerd voor vluchtelingen o.a. in Lesbos. U kunt luiers, babydoekjes, nieuw ondergoed en hygiëne materialen (zoals, shampoo, tandpasta, blokzeep, scheermesjes, kam/ borstel) op de volgende adressen in Middelburg inleveren: Burgemeester Dregmanstraat 3; Veerseweg 118; Jan Arentsen Boomstraat 1. Namens de CRR hartelijk dank voor u bijdrage!

Najaarsconcert

19:45 | Johanneskerk

Het Najaarsconcert van Muziekvereniging EMM Serooskerke vindt dit jaar op digitale wijze plaats vanuit de Johanneskerk in Serooskerke op vrijdag 6 november om 19.45u. Via deze link vindt u de live-stream: https://kerkdienstgemist.nl/.../event/15625974-202011061945. Deze zal ook op de website verschijnen: www.emm-serooskerke.nl

Zondag 8 november

Van pulp tot papier

13:30 | Terra Maris

Op zondag 8 november is tussen 13.30 en 15.30 uur het activiteitenteam van Schoon Zeeland op Terra Maris en organiseert de activiteit ‘Van pulp tot papier’. Het belang van het recyclen van papier en ook andere spullen wordt uitgelegd. Honderden jaren geleden is men er achter gekomen dat je van bomen papier kunt maken. Maar we moeten zuinig zijn op onze bomen en niet te veel kappen. Je leert hoe je zelf papier kunt recyclen van oud papier. Vooraf is al papierpulp gemaakt en hiermee gaan de kinderen zelf nieuw papier scheppen. Deelname: entree museum en reserveren is niet nodig. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.


Time4God Engelstalige kerkdienst

19:30 | Gasthuiskerk

Op zondag 8 november zal er weer een Engelstalige kerkdienst gehouden worden in de Gasthuiskerk, Lange Delft 94 in Middelburg. Voorganger is Luuk Deventer uit Kapelle, de muzikale begeleiding wordt deze keer verzorgd door studenten. Voor meer informatie, zie de website: www.time4god.com. De dienst is ook online te volgen via deze link: www.gasthuiskerk.nl/live.


Maandag 9 november

De schijnbaar vrolijke sprookjeswereld van Eva Bonneur

8:00 | Atelier Hoed Gezien

Iedere maand krijgt een collega- kunstenaar ‘de etalage' van atelier Hoed Gezien tot zijn of haar beschikking en zijn de kunstwerken 4 weken lang te bekijken. De volgende routezondag is er weer een andere kunstenaar aan de beurt. Veilig een ommetje doen langs wisselende tentoonstellingen kan dus iedere dag van de week. In de maand november laat kunstenaar Eva Bonneur haar vrolijke sprookjeswereld zien bij atelier Hoed Gezien op Nadorstweg 38 te Middelburg. Eva voert je mee naar haar schijnbaar vrolijke sprookjeswereld. Maar schijn bedriegt. Bonneur's quasi-naïeve, stripachtige fantasiefiguren verbergen achter al hun onschuldige maskers een claustrofobische wereld van twijfel en verwondering. Tegenwoordig schildert zij vaak tweetallen die elkaar vasthouden. Menselijke ogen een geslachtloos lichaam, de ene keer voorzien van een gewei de andere keer van vissenschubben of een staart. Het werk heet ‘The Peace Offer' en het is 150x100 cm, acrylverf en inkt op paneel; www.evabonneur.nlTussen zonsopgang en zonsondergang is het werk van Eva Bonneur vrij te bekijken bij Atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38 te Middelburg.