Theater voor jongeren in
coronatijd

MIDDELBURG - Theaterloods-B speelt Vaders en eieren. In deze onzekere tijden voor theater maken durft het uit Zeeland afkomstige Theaterloods-B het aan om een klassenvoorstelling te spelen voor het primair onderwijs.


Vader en eieren is een theatrale beleving voor in de klas die is bedoeld de midden-en bovenbouwgroepen. De kinderen zitten in een hoefijzervorm in de klas opgesteld.


Onverwachte wendingen

Twee acteurs die ontsnapt lijken uit de Arctische regionen (met oranje mondkapje als snavel) spelen een ogenschijnlijk simpel verhaaltje over een man en een vrouw die een kleintje krijgen. Een stuk met onverwachte wendingen en poëtische teksten.


Heleen Verburg

De schrijfster Heleen Verburg heeft een mooie staat van dienst in het schrijven van theaterteksten. Zo schreef ze onder andere het stuk ‘Coupure’ voor het Zeeland Nazomer Festival. Theaterloods-B speelt stukken voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs door heel Nederland. Voor meer informatie over Theaterloos-B zie: www.theaterloods-b.nl.


Planning Try outs
10 december (Oudelande), 17 december (Brouwershaven) en 7 januari (De Stroming, Middelburg), 14 januari (Colijnsplaat) en 21 januari (het Talent, Middelburg).

Presentatiedagen in Arnhem op 25 januari. Credits Tekst: Heleen Verburg Acteurs: Annemarike Ruitenbeek, Oscar Postema Flyer/geluid: Ramon de Nennie Kostuums: Gerda Knuivers en Eva Arends Met dank aan De Provincie Zeeland.[n]