Afbeelding
Foto: Angeline Swinkels

Online Open Avond bij Associate Degrees Academie

ROOSENDAAL - Hoe kan je in deze coronatijd toch een goede impressie geven van je school? De Associate Degrees Academie in Roosendaal heeft daar een goed alternatief voor bedacht: de online open avond. Op 18 november staat de volgende gepland.

"Het beeld matcht echt met de werkelijkheid, stelt Kim Machielsen. Na een online presentatie en een gesprek met een docent koos Kim Machielsen voor de 2-jarige hbo-opleiding Human Resource Management. “Ik ben in september gestart en de opleiding is precies zoals ik had verwacht.”


Online open avond

Tijdens een online open avond volgen studiekiezers online presentaties van 1 of 2 opleidingen. De academie werkt hiervoor met Teams. Kim vindt dit ideaal. “Je ziet en hoort de docent heel goed, het voelde alsof ik erbij zat. Ook fijn is de co-presentatie met een student. Deze bevestigt de woorden van de docent, maar zegt het ook als het anders is. Zo krijg je het echte verhaal te horen.”

Natuurlijk miste Kim het om even door het gebouw te dwalen en de sfeer te proeven. Maar een online open avond heeft ook voordelen, vindt ze. “Omdat alle deelnemers hun geluid op mute zetten, is het heel rustig. Je kunt aandachtig luisteren naar de uitleg over de opleiding. Dat is live wel eens anders. Ook is de drempel om vragen te stellen lager. Dat kan namelijk gewoon via de chat.”


Aanmelden

De academie is blij met de online avonden.

“Ze worden goed bezocht”, zegt Roland van der Poel, directeur Associate degrees Academie. “Fijn dat we op deze manier de studiekiezers een goed alternatief kunnen bieden.” Ook als je nog niet heel bekend bent met de Associate degrees ben je welkom om een online kijkje te komen nemen. Aanmelden kan via ad-academie.nl


Associate degrees
De Associate degrees Academie heeft een kleine 700 studenten en 9 voltijd Ad-opleidingen.

Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma op onderwijsniveau 5.

De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences.[n]