Jana van Jinc Optiek.
Jana van Jinc Optiek. Foto: Ellen de Vriend

Jinc Optiek is verhuisd naar Langeviele

MIDDELBURG – Jinc Optiek heeft vorige week woensdag de deuren van de nieuwe winkel aan de Langeviele 40 in Middelburg geopend. Het is dubbel feest, want Jana Looij opende haar optiek aan de Korte Geere 11 tien jaar geleden.

DOOR ELLEN DE VRIEND


Jana Incorporated (Jinc) verzorgt oogmetingen en verkoopt lenzen, zonnebrillen en brillen in alle soorten, maten en prijsklassen. Ook heeft Jinc Optiek unieke monturen van topkwaliteit met een moderne uitstraling.


Merken

Een groot deel van de collectie in Middelburg en omgeving is uitsluitend te koop bij Jinc. Exclusieve monturen van de merken Vasuma, No Logo Eyewear, Helden, Triple X, Boomerang, ZWO, Comma, Paul and Joe, Kinto en Faqonnable. Ook bestelt Jana monturen nooit een tweede keer, zodat kopers zich echt kunnen onderscheiden van een andere brildrager.


Winkelruimte

Tien jaar geleden nam Jana Van de Ree Brillen over. “Een prima winkel, alleen was de indeling niet erg praktisch, want vanuit de meetkamer kon ik niet zien wie er binnenkwam en ook kon ik de winkelruimte niet overzien doordat er een wand in zat. Ik overwoog om te gaan verbouwen, omdat ik graag mijn eigen draai aan de winkel wilde geven. In november vorig jaar hakte ik de knoop door. Ik zegde mijn huur op en ging op zoek naar een ander pand. Toen ik hoorde dat Lieve Hemel Antiek ging verhuizen, was het snel beklonken dat ik naar de veel drukkere Langeviele zou verhuizen.” Het vele wit van de optiek aan de Korte Geere heeft plaatsgemaakt voor een stijlvolle en warme inrichting met prachtige grijze, oude kasten waarboven de collectie brillen mooi tot zijn recht komt.


Samenwerking

Bij de oogmetingen probeert Jana haar cliënten zo scherp en comfortabel mogelijk te laten zien. Ook kijkt ze naar de samenwerking tussen de ogen. “Dit wordt steeds belangrijker, omdat nieuwe ontwikkelingen hier om vragen. Ook hoofdpijnklachten en andere lichamelijke ongemakken zijn vaak met een bril te verminderen of helemaal op te lossen. Hiervoor werken wij samen met andere specialisten zoals het Zeeuws Optologisch Centrum Vlissingen en een osteopathiepraktijk.”


Oogzorg

Op woensdag werkt de optometrist van Ksyos Oogheelkunde in Jinc Optiek. Bij Ksyos werken huisartsen, optometristen en oogartsen samen om mensen zo snel mogelijk de juiste oogzorg te bieden. Dat betekent dat er op woensdag geen opticien of contactlensspecialist in de zaak aanwezig is. Een afspraak maken wordt aanbevolen. Er is dan alle tijd voor advies en om een weloverwogen keus te maken.[n]