Oranje Fonds subsidieert De Arne met € 20.000,-

ARNEMUIDEN - Het Oranje Fonds heeft de Stichting Verenigingsgebouw de Arne te Arnemuiden een subsidie toegekend van € 20.000,-. De stichting had een aanvraag ingediend voor het kunnen realiseren van diverse (noodzakelijke) verbeteringen aan het gebouw.

Het gebouw is op dit moment minder toegankelijk voor minder validen in verband met de toegangsdeur van het gebouw. Deze moet o.a. vanuit richtlijnen van de overheid voorzien zijn van automatische (schuif)deuren. Aangezien het gebouw een openbare maatschappelijke functie verzorgt is het noodzaak deze aan te passen om het gebouw voor iedereen toegankelijk te maken.


Verduurzamen

Ook gaat de stichting het gebouw verder verduurzamen en het dak voorzien van een flink aantal zonnepanelen. Dit zorgt enerzijds voor een solide continuïteit van de exploitatie van het gebouw op het gebied van de energiekosten, maar bovendien ook voor verduurzaming en lagere milieubelasting.


Sociale samenleving
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.[n]