Wethouder Chris Simons.
Wethouder Chris Simons. Foto:

Column wethouder Chris Simons: 'Wonen'

Iedereen in de gemeente Middelburg moet prettig kunnen wonen, of dat nu in een koophuis of huurwoning is. Dat begint met een prettige woonomgeving die veilig is, met genoeg groen en voorzieningen in de buurt. Maar net zo belangrijk is het dat er genoeg betaalbare huizen zijn.

Een huis is uw thuis. De plek waar u zich veilig en prettig voelt. Het is belangrijk om te wonen in een huis dat bij u past. Het mooiste is dat u op ieder moment in uw leven het juiste huis kunt vinden en dat er mogelijkheden zijn om uw huis aan te passen of door te stromen naar een nieuwe woning. Het is belangrijk dat er voldoende (koop)woningen zijn voor starters, dat er voldoende appartementen zijn, ook in de duurdere huur - en koopsector en dat er kavels zijn voor mensen waar ze een eigen huis kunnen bouwen.

Middelburg zal moeten doorgaan met bouwen. Bouwen aan die diversiteit in het aanbod en bouwen aan verduurzaming.
In het bijzonder moet er ook aandacht zijn voor de invloed van toeristische verhuur en de huisvesting van arbeidsmigranten op de leefbaarheid in de wijken en dorpen. Daarom maken we beleid hiervoor en werken we aan een omgevingsvisie. Dit willen we doen met u. U bent namelijk de ervaringsdeskundige in uw eigen omgeving, u weet wat er leeft en ervaart ook de effecten van veranderingen in de wijk.

Praat en denk met ons mee. In Kleverskerke hebben ze de handschoen opgepakt en zijn de inwoners met goede ideeën voor de toekomst gekomen. Ik hoop dat iedere wijk volgt.


Chris Simons
Wethouder gemeente Middelburg[n]