Woensdag 18 november

Verkoop handwerkclub de Mutsen

13:00 | Polderhuis

van 13.00-16.30 uur zitten de dames van de handwerkclub klaar in de winkel van het Polderhuis met een tafel vol eigen gebreide en gemaakte spullen. Er is een ruime keuze aan leuke producten deze dag zoals pannenlappen en ovenwanten van Zeeuws schortenbond. Oma’s wollen sokken, warme sjaals en mutsen liggen er weer en nog veel meer leuke creaties. De sokken kunnen ook op bestelling gebreid worden.


Expositie Lichtspel

13:00 | Galerie Bank

Addie Veldhorst uit Middelburg is initiatiefnemer en vaste exposant bij Galerie BANK in Aagtekerke en exposeert met haar glaskunst. In 2006 leerde zij de techniek van ‘glasfusen’ kennen en de vele mogelijkheden. Zij is vooral gefascineerd door glas vanwege het lichtspel. Kleur en vorm bepalen de uitstraling van een werkstuk, maar het spelen met glas dat wel of geen licht doorlaat, voegt een extra dimensie toe. Addie exposeert regelmatig tijdens kunstroutes en werkt ook in opdracht. De gevarieerde kunstcollectie in de galerie bestaat verder uit het werk van Zeeuwse kunstenaars: Joke Apner, Matthijs Apner, Paula Drost, Daan Rijckborst en René Verhage. Zij exposeren hier permanent met beelden, keramiek, drijfhoutobjecten, schilderijen en grafisch werk. Galerie Bank is open van woensdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur.
Voor de agenda en meer informatie: www.facebook.com/galerieBANK


Legpuzzel middag

14:00 | Polderhuis

van 14.00-16:00 uur kun je in de winkel van het Polderhuis weer terecht om een mooie puzzel uit te zoeken en thuis te maken. Door een deelnemerskaart aan te schaffen kun je 10x een puzzel om komen wisselen in een ruim assortiment. Er zijn puzzels voor kinderen en volwassenen, van 20 tot wel 2000 stukjes. Puzzelen is het nieuwe mindfulness. Lekker je zinnen verzetten met een ontspannende activiteit tijdens de regenachtige winterdagen.


Online Kids College: Farm to fork

15:00 | Stichting Roosevelt Academy

Zit je in groep 6, 7 en 8? Ben je nieuwsgierig? Dat komt goed uit! Roosevelt Junior organiseert in samenwerking met ZB en UCR een Kids College. Word een echte Roosevelt Junior student en volg college net zoals op de universiteit! Op 18 november neemt Herman Lelieveldt, professor aan de UCR, je mee in de Farm to Fork strategie. Met deze strategie moet de hele voedselketen van boer tot bord verduurzamen en hiermee de impact van de voedselproductie op het milieu en klimaat verminderen. Aanmelden: Deelname is gratis. Er wordt gebruikt gemaakt van een Teams-link die je krijgt toegestuurd. En als je Lesson up op je telefoon installeert, dan kun je meedoen met alle opdrachten. Je kunt je aanmelden via junior@ucr.nl.

Donderdag 19 november

Human Library Zeeland online

19:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Donderdagavond 19 november organiseert ZB de 4e editie van de Human Library Zeeland. Deze 4e editie is net iets anders dan dat jullie van ons gewend zijn. Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus vindt de Human Library Zeeland online plaatst. Want juist in deze tijd willen we mensen met elkaar verbinden! In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven misschien niet snel spreekt. Klopt het wat we denken over deze mensen op basis van hun ‘kaft’, of is de werkelijkheid heel anders? Het doel van de Human Library is om mensen met elkaar in contact te brengen om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library de mogelijkheid een belevingswereld van een ander binnen te stappen. Durf jij het aan om met je vooroordeel in gesprek te gaan? Houd de website in de gaten voor de actuele catalogus en de inschrijflink.https://www.thehumanlibrary.nl/agenda/19nov

Zaterdag 21 november

Pop up Repair Café Middelburg

10:00 | Winkelcentrum Dauwendaele

Zaterdag 21 november is Stichting Repair Café Middelburg aanwezig met een pop-up Repair Café in winkelcentrum “Dauwendaele”. Dit houdt in dat wij een beperkt aantal reparatie vrijwilligers inzetten om te helpen. Onze reparatie vrijwilligers repareren of geven graag informatie over uw meegebrachte reparaties aan mechanische/elektrische spullen, zoals huishoudelijke apparatuur, laptop, tablet, desktop of alles wat u kunt dragen. Wij rekenen alleen materiaalkosten, maar een donatie is altijd welkom! U kunt bij ons pinnen of contactloos betalen. Wij zijn zaterdag 21 november aanwezig van 10:00 tot 15:00 in winkelcentrum “Dauwendaele” aan de Vrijlandstraat in Middelburg. Inschrijven kan tegenover slagerij Ab de Visser. Wilt u een reparatie laten doen in deze lastige tijd door Repair Café Middelburg, buiten onze reguliere bijeenkomsten download u dan het inschrijfformulier van onze website, vul dit in en stuur dit door via foto of scan aan Bert Huige op info@repairacafemiddelburg.nl of Whatsapp naar 06-23644823. U kunt op dit nummer ook telefonisch aanmelden met uw reparatieverzoek.

‘Herfstwandeling door de Manteling’

10:30 | Terra Maris

Op zaterdag 21 november organiseert Terra Maris te Oostkapelle een herfstwandeling door de Manteling. Geen mooier licht dan op een herfstige ochtend. In het pal achter de duinen gelegen bosgebied hangt de melancholie met haar bijbehorende herfstgeuren. Geniet van het verkleurend blad, stilte en verre geluiden. De gids kent er ieder plekje! De wandeling start om 10.30 uur vanaf Terra Maris en eindigt om ongeveer 12.30 uur. Reserveren is nodig en kan via www.terramaris.nl of via 0118 582620. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.

Zondag 22 november

Braakballen pluizen

13:30 | Terra Maris

Uilen eten hun prooi met huid en haar op. Ontdek wat er op hun menu stond! Op zondag 22 november organiseert Terra Maris in Oostkapelle voor kinderen vanaf 6 jaar tussen 13.30 en 15.30 uur de activiteit uilenballen pluizen. Deelname: entreeprijs museum. Reserveren is niet nodig! Uilen eten hun prooi met huid en haar op. De moeilijk te verteren botjes en haren braken ze uit als bal. Als kleine onderzoekers gaan de kinderen met een prikkers, vergrootglazen en skeletkaart op zoek naar botjes en ontdekken wat er op het menu van het dier stond. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.

Maandag 23 november

De schijnbaar vrolijke sprookjeswereld van Eva Bonneur

8:00 | Atelier Hoed Gezien

Iedere maand krijgt een collega- kunstenaar ‘de etalage' van atelier Hoed Gezien tot zijn of haar beschikking en zijn de kunstwerken 4 weken lang te bekijken.De volgende routezondag is er weer een andere kunstenaar aan de beurt.Veilig een ommetje doen langs wisselende tentoonstellingen kan dus iedere dag van de week.In de maand november laat kunstenaar Eva Bonneur haar vrolijke sprookjeswereld zien bij atelier Hoed Gezien op Nadorstweg 38 te Middelburg.Eva voert je mee naar haar schijnbaar vrolijke sprookjeswereld. Maar schijn bedriegt. Bonneur's quasi-naïeve, stripachtige fantasiefiguren verbergen achter al hun onschuldige maskers een claustrofobische wereld van twijfel en verwondering. Tegenwoordig schildert zij vaak tweetallen die elkaar vasthouden. Menselijke ogen een geslachtloos lichaam, de ene keer voorzien van een gewei de andere keer van vissenschubben of een staart.Het werk heet ‘The Peace Offer' en het is 150x100 cm, acrylverf en inkt op paneel; www.evabonneur.nlTussen zonsopgang en zonsondergang is het werk van Eva Bonneur vrij te bekijken bij Atelier Hoed Gezien, Nadorstweg 38 te Middelburg.