Woensdag 25 november

Sinterklaas speurtocht

10:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Van 20 november tot en met 5 december kunnen kinderen met hun ouders/verzorgers een Sinterklaas speurtocht doen. In het centrum van Middelburg en Vlissingen hangen op verschillende plekken prenten uit het boek ‘Boer Boris: een paard voor Sinterklaas’. De speurtocht begint in de Bibliotheek in Middelburg of Vlissingen. Hier kunnen kinderen voorgelezen worden uit het boek ‘Boer Boris: een paard voor Sinterklaas’. Daarnaast kunnen kinderen ook luisteren naar het ingesproken verhaal. Aan de balie krijgen de kinderen een speurkaart waarna de speurtocht kan beginnen. Zoek op elke prent het muisje en de vogel. De kinderen kunnen gebruikmaken van het loepje dat ze aan de balie meekrijgen. Wanneer alle prenten gevonden zijn en de kaart is ingekleurd, kan deze weer bij de Bibliotheek worden ingeleverd voor een cadeautje! Én ieder kind maakt kans om het boek Boer Boris: een paard voor Sinterklaas te winnen. Kosten: gratis.



Expositie Indringend

13:00 | Galerie Bank

Matthijs Apner uit Middelburg is initiatiefnemer en vaste exposant bij Galerie BANK in Aagtekerke en exposeert met zijn schilderijen. Matthijs groeide op in Amsterdam tussen de penselen, kwasten en schilderijen. Zijn moeder (Joke Apner) was namelijk kunstschilder. Hoewel hij als kind veel mee kreeg op dit vlak begon hij zelf pas met schilderen op 40 jarige leeftijd. De schilderijen van Matthijs brengen letterlijke en figuurlijke diepte. Zijn thema’s getuigen van maatschappelijke betrokkenheid en dwingen de toeschouwer te voelen en na te denken over zaken als emoties, universele menselijke processen en maatschappij. Matthijs is niet op zoek naar een fotorealistische weergave van een object of persoon, maar probeert een emotie, een beweging of een contrast op het doek te vangen. Figuratief en/of abstract. Inmiddels wordt zijn werk zowel landelijk als internationaal geëxposeerd. Galerie Bank is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de maatregelen die in de galerie zijn genomen in verband met het Corona virus. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig. Meer informatie: www.facebook.com/galerieBANK.



Kerstboom knutselpakket

11:00 | Polderhuis

Het nieuwste product in het Polderhuis: een kerstboom knutselpakket (geheel corona proof). Inhoud: 5 kerstboompjes, zakje decoratie en 3 potjes verf. Er is een setje voor volwassenen en één voor kinderen. Vul je corona tijd nuttig in en ga samen aan de slag met je (klein)kind en of met een vriend(in). Schilder en versier de boompjes zodat er een mooie kerstcreatie in de vensterbank komt te staan. Het Polderhuis is geopend van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.



Middelburgse schilderijen bij het Waepen van Middelburg

15:01 | Waepen van Middelburg

In de receptie van ApartHotel Waepen van Middelburg aan de Stationsstraat 17 exposeert Wieteke Hendrikx momenteel kleurrijke schilderijen, geïnspireerd op Middelburg. Te zien en te koop zijn zowel grote als kleine schilderijtjes, beschilderde objecten en kunstkaarten. Ook zijn hier Middelburgse Beursjes verkrijgbaar, dus nog een goede reden om eens binnen te lopen! Bovendien kunnen Wieteke’s kunstwerken en kaarten (deels) betaald worden met de munten uit het beursje. Openingstijden doordeweeks tijdens kantooruren. De expositie loopt voor onbepaalde tijd door. Kijk op www.middelburgschilderkunst.nl en www.waepenvanmiddelburg.nl of zoek ze op via Facebook / Instagram



Vrijdag 27 november

'Zie de maan schijnt door de bomen'

19:00 | Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen

Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg organiseert vrijdag 27 november en 4 december een thema-avond over de maan: ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. De avond is bedoeld voor het hele gezin. Op 2 en 9 december zijn er thema-avonden over het begin en einde van het heelal, die vooral zijn bedoeld voor volwassenen. Wie wil reserveren kan een mail sturen naar reserveren@lansbergen.net waarna informatie over prijzen en tijden wordt toegestuurd.


Zaterdag 28 november

Sinterklaas in Klarenbeek!

10:00 | Wijkvereniging Klarenbeek

Op zaterdag 28 november organiseert Stichting Klarenbeek Actief een (online) Sinterklaasactiviteit inclusief schoentje zetten. We hopen op deze manier toch, ondanks alle omstandigheden, alle wijkbewoners een gezellig Sinterklaasfeest te geven.Tussen 10.00 en 12.00 uur kan er een schoentje gezet worden. Vervolgens wordt om 16.30 uur een online PepernotenQuiz gespeeld waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen de gevulde schoentjes weer opgehaald worden. Aanmelden voor deze activiteit kan door een mail te sturen naar klarenbeekactief@gmail.com. Geef aan met hoeveel deelnemers er meegedaan wordt aan de quiz en of er ook nog een schoentje gezet wordt (en hoeveel). U ontvangt vervolgens de locatie voor het inleveren en ophalen van de schoentjes en een link om deel te kunnen nemen aan de quiz.


Dinsdag 1 december

VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland

19:30 | ZB Planbureau en Bibliotheek

VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland organiseert een interactieve Meet Up die je kunt volgen via een livestream. Tijdens deze Meet Up is het onderwerp ‘Op volle retouren' naar aanleiding van de Tegenlichtuitzending op 27 september. Wat zijn de schaduwkanten van online shoppen en wat gebeurt er nu bij een afdeling ‘retouren'.Doe actief en live mee met deze Meet Up via de livestream en stel vragen en praat mee via de chatbox.Livestream via de website: www.dezb.nl.