Werk van Anouk Gunter.
Werk van Anouk Gunter. Foto: Anouk Gunter

Veel te zien bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Na pakjesavond heerlijk uitwaaien langs de Kunst- en Cultuurroute Middelburg op zondagmiddag 6 december is op zich al een cadeautje. Maar er valt binnen ook ontzettend veel te zien en te genieten bij de aangesloten ateliers, galeries en musea.

Zo presenteert nieuwkomer René van der Klooster aan de Lange Noordstraat nieuw werk.

Bij Atelier Sandra van der Meulen, aan de Spuistraat, en atelier Toos van Holstein, aan de Korendijk, kunnen bezoekers naast hun bekende grote werken ook kleiner werk bewonderen.

Emily Niemantsverdriet exposeert deze maand bij Stichting Padma en bij Galerie Gerritse aan de Londensekaai presenteren zeven Vlaamse studenten Juweel en een student Project hun kunstwerken en gedachten rondom het thema Some Thing.


Anouk Gunter

In ‘Het Lokaal’ aan het Zusterplein zijn deze maand vrolijke werken te zien van kunstenares Anouk Gunter.

‘Schilderen is haar vrijheid’, zegt de organisatie van de Kunst- en Cultuurroute over haar.

‘Een wereld waarin ze zich veilig kan terugtrekken en zich weer kind voelt, alles mag, niets moet.

Vliegen is daarbij een van haar thema’s, maar ze schildert ook abstract en maakt grappige houten kijkdoosjes met haar creaties.’


Bezoeken

Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur binnenkijken bij de adressen van de Kunst- en Cultuurroute. ‘En wist u dat u de muntjes uit “Het Middelburgs Beursje” ook bij veel routedeelnemers kunt inleveren? U herkent ze aan de kunstvlag en actieposter.’


Informatie

Alle deelnemers en meer informatie over de route staat op www.kunstroutemiddelburg.nl.[n]