2, 3, 4 en 5 december

Sinterklaas speurtocht

10:00 | ZB Planbureau en Bibliotheek

Van 20 november tot en met 5 december kunnen kinderen met hun ouders/verzorgers een Sinterklaas speurtocht doen. In het centrum van Middelburg en Vlissingen hangen op verschillende plekken prenten uit het boek ‘Boer Boris: een paard voor Sinterklaas’. De speurtocht begint in de Bibliotheek in Middelburg of Vlissingen. Hier kunnen kinderen voorgelezen worden uit het boek ‘Boer Boris: een paard voor Sinterklaas’. Daarnaast kunnen kinderen ook luisteren naar het ingesproken verhaal. Aan de balie krijgen de kinderen een speurkaart waarna de speurtocht kan beginnen. Zoek op elke prent het muisje en de vogel. De kinderen kunnen gebruikmaken van het loepje dat ze aan de balie meekrijgen. Wanneer alle prenten gevonden zijn en de kaart is ingekleurd, kan deze weer bij de Bibliotheek worden ingeleverd voor een cadeautje! Én ieder kind maakt kans om het boek Boer Boris: een paard voor Sinterklaas te winnen. Kosten: gratis.



2, 3, 4, 5 en 9 december

Verrassende Duo expositie

13:00 | Galerie Bank

Van 2 tot en met 12 december exposeert het kunstenaarsechtpaar Ella en Jan Poortvliet uit Koudekerke met schilderijen en sculpturen in Galerie BANK in Aagtekerke. Ella Poortvliet exposeert met kleurrijke schilderijen van acryl/gemengde technieken op linnen. Gedurende een periode van ruim 25 jaar volgde zij een brede opleiding op het gebied van “tekenen en schilderen”, “schilderen aquarel”, “keramiek”, “boetseren naar model”, “beeldhouwen/diverse technieken” en “experimenteel schilderen”. De laatste jaren heeft zij zich voornamelijk toegelegd in het creëren van deze verrassende en kleurrijke schilderijen. Jan Poortvliet vervaardigt ruim 20 jaar sculpturen uit natuursteen, waaronder onyx, marmer, albast, serpentijn en steatiet. Het “karakter”, de hardheid en samenstelling van het ruwe brok steen, speelt voor hem een belangrijke rol in het proces naar de vorming van de uiteindelijke sculptuur. “Beweging” is daarbij een terugkerend en herkenbaar thema in zijn organisch werk. Galerie BANK is open van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is het werk van de vaste exposanten te zien met keramiek, beelden, glaskunst, grafisch werk en schilderijen. Bezoekers worden gevraagd rekening te houden met de RIVM maatregelen in de galerie. Toegang gratis en parkeergelegenheid aanwezig.



Woensdag 2 en 9 december

Lezing over het heelal

19:30 | Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen

Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen organiseert zowel deze woensdag (2 december) als volgende week woensdag (9 december) een lezing over het begin en einde van het heelal. Begin is 19.30 uur. Begrippen als de oerknal, uitdijing, inkrimping en ‘hoe lang gaat dat allemaal nog duren’ komen voorbij. Per avond is plaats voor slechts een beperkt aantal mensen. De lezing wordt gegeven door Henk Ton en Dook Noij. Reserveren kan via reserveren@lansbergen.net.


Woensdag 2 december

Verkoop handwerkclub ‘de Mutsen’

13:00 | Polderhuis

Woensdag 2 december van 13.00 tot 16.30 uur zitten de dames van de handwerkclub klaar in de winkel van het Polderhuis met een tafel vol eigen gebreide en gemaakte spullen. Met hun jarenlange ervaring in handwerken (naaien, breien en haken) maken de dames super leuke producten. Mondkapjes met Zeeuwse twist, panterprint, tattooprint, of een kerstmotiefje draaien ze hun hand niet voor om. Er is een ruime keuze aan leuke producten deze dag zoals pannenlappen en ovenwanten van Zeeuws schortenbont maar ook kleertjes voor een klein prijsje. Oma’s wollen sokken, warme sjaals en mutsen liggen er weer en nog veel meer leuke creaties. Cadeautip: de sokken kunnen ook op bestelling gebreid worden (leuk voor kerst).



Legpuzzel-o-theek bij Polderhuis

14:00 | Polderhuis

Woensdag 2 december van 14.00 tot 16.00 uur kun je in de winkel van het Polderhuis weer terecht om een mooie puzzel uit te zoeken en thuis te maken. Even helemaal concentreren op de puzzelstukjes i.p.v. corona maatregelen en quarantaine. Dat geeft een mens rust. Door een deelnemerskaart aan te schaffen voor €10,00 kun je 10x een puzzel om komen wisselen in een ruim assortiment. Er zijn puzzels voor kinderen en volwassenen, van 20 tot wel 2000 stukjes. TV uit, mobiele telefoon weg en lekker je zinnen verzetten met een ontspannende activiteit tijdens de regenachtige winterdagen.



Donderdag 3 december

Gratis Droombaanspel online

13:30 | ZB Planbureau en Bibliotheek

De bibliotheek gaat online! Een extra dienstverlening in deze vervelende tijden. Dit aanbod is interessant voor alle in-between-jobbers, maar ook voor alle thuisblijvers die deze tweede Covid-periode gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling. Verandering in je werk of leven komt niet door te wachten op de juiste kans. Door het ondernemen van actie en het zetten van stappen kom je erachter wat voor werk jij zoekt en op welke manier jij waarde wil toevoegen. Ga tijdens het droombaanspel samen met ons op zoek naar wat jouw ideale baan is en wat jij zelf kunt doen om je droombaan te vinden. FocusCoach Willy Pardijs is voor JobOn is de spelleider en begeleidt ons in het online spelen. Het spel bestaat uit diverse stappen waarbij je in gesprek gaat met de andere deelnemers die net als jij in-between-jobs zijn. Doe je mee? De training is online met Zoom van 13.30-15.30 uur. Je hebt stabiel internet, webcam en microfoon nodig en gebruik daarom het liefst je computer of laptop. Uiterlijk een half uur voor aanvang ontvang je de aanmeldlink naar de online omgeving. Aantal plaatsen: 7. Aanmelden via: walkentalk@dezb.nl.


Vrijdag 4 december

‘Zie de maan schijnt door de bomen’

19:00 | Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen

Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg organiseert vrijdag 27 november en 4 december een thema-avond over de maan: ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. De avond is bedoeld voor het hele gezin. Op 2 en 9 december zijn er thema-avonden over het begin en einde van het heelal, die vooral zijn bedoeld voor volwassenen. Wie wil reserveren kan een mail sturen naar reserveren@lansbergen.net waarna informatie over prijzen en tijden wordt toegestuurd.


Zaterdag 5 december

Kerst reparatie bijeenkomst Repair Café Middelburg

10:00 | De Kruitmolen

Stichting Repair Café Middelburg houdt zaterdag 5 december een bijeenkomst met als thema "Repair kerst”. U kunt bij ons terecht om kapotte kerstspullen te laten nakijken of repareren. Denk hierbij aan kerstverlichting of een kersthuis dat niet meer werkt. Onze reparatie vrijwilligers staan natuurlijk ook klaar om andere reparaties aan mechanisch/elektrisch spullen, kleding, laptop, tablet of alles wat u kunt dragen uit te voeren. Wij hanteren in deze tijd een breng en haal service, wat inhoudt dat u als bezoeker de reparatie brengt en haalt deze op een later tijdstip af. Vooraf aanmelden is niet nodig. U betaald alleen de materiaalkosten (pinnen is mogelijk), maar een donatie is altijd welkom! Bij een bezoek aan ons is dragen van een mondkapje verplicht, 1.5 meter afstand houden en verder het opvolgen van de richtlijnen gesteld door het RIVM. Wij zijn aanwezig op zaterdag 5 december van 10.00 tot 15.00 uur, inleveren van reparaties kan tot 13.00 uur, bij bowling en partycentrum "De Kruitmolen” aan de Kruitmolenlaan 129 in Middelburg.