Zicht op Domburg vanaf Hoge Hil
Zicht op Domburg vanaf Hoge Hil Foto: J.J. Provoost

Stadsraad Domburg evalueert de coronamaatregelen

DOMBURG - De stadsraad in Domburg geeft in de Middelburgse en Veerse Bode elke maand een overzicht van zaken die spelen in de stad. Deze keer gaat het onder meer over de coronamaatregelen en de herinrichting van het centrum.

Voor dat laatste hebben de stadsraad en OBD vorig jaar oktober de uitgangspunten voor de herinrichting gepresenteerd. De afsluiting van de Hoofdstraat tijdens een deel van de dag in een bepaalde periode was een essentieel onderdeel. Naar aanleiding van de reacties was de conclusie dat ‘de randvoorwaarden voor een pilot in 2020 niet voldoende aanwezig zijn’. Door de coronacrisis werd een afsluiting alsnog werkelijkheid, met voor- en nadelen. “De coronamaatregelen zijn nadrukkelijk geen pilot van ons plan voor de herinrichting van het centrum van Domburg”, zegt de stadsraad. “Maar wij hebben wel ervaring opgedaan met deze maatregelen en veel positieve reacties ontvangen.” Er waren echter ook inwoners die er last van hadden, bijvoorbeeld van extra verkeer op de Mezgerweg, stilstaand verkeer op de Roosjesweg en er was overlast aan de noordkant van Domburg en in het Prinsepark. Volgens de stadsraad maakt het duidelijk dat verkeer moet worden ontmoedigd om via Oostkapelle naar Domburg te rijden, dat de Domburgseweg een 60-kilometerweg moet zijn, betere bewegwijzering noodzakelijk is, de Mezgerweg naar een 30-kilometerweg moet, dat toeristen zoveel mogelijk buiten het centrum moeten parkeren en het verkeer voor Roompot, Buitenhof, Noordduine en Westkapelle niet door de kern moeten rijden.

De stadsraad gaat de coronamaatregelen evalueren. Suggesties en meningen kunnen naar info@stadsraaddomburg.nl.

In het nieuwe parkeerbeleid is een aantal wensen van de stadsraad opgenomen. Om de verkeersproblematiek in Domburg op te lossen moet het zoekverkeer worden teruggedrongen. Vanaf 2021 wordt er door het systeem alleen naar de parkeerterreinen aan de rand van Domburg verwezen, komen er in het centrum meer plekken voor vergunninghouders beschikbaar en worden deze wat de stadsraad betreft uitgebreid in 2022. Ook mag er volgend jaar niet meer worden geparkeerd in de Ooststraat, Markt en Weststraat;


Andere zaken

Het trapveldje op de oude ijsbaan is gemaakt. Er is nog overleg over een pumptrack naast het veldje. De stadsraad is blij dat de gemeente afziet van een parkeerterrein voor hotelgasten op het groen tussen Schuttershof en Kanonweistraat. Omwonenden hebben met succes bezwaar aangetekend. De stadsraad wil dat er in het Singelgebied meer starterswoningen komen. Op het voormalig Rabobank-terrein zijn veel huizen voor inwoners uit Domburg. “Hierdoor komt de noodzakelijke doorstroming op gang.” Begin december begint de aannemer met de herinrichting van de Boulevard van Schagen. Begin 2021 start de aanleg van het zeebalkon, ter hoogte van het pad naar het Van Teylingenpark. Bedoeling is dat het werk voor Pasen klaar is. De stadsraad is blij met het ontwerp.

De stadsraad kan vanwege het coronavirus niet vergaderen. Mensen die punten hebben zijn van harte welkom deze te delen via info@stadsraaddomburg.nl.[n]

Afbeelding