Petra de Witte
Petra de Witte Foto: Gymnastiekvereniging Hygiëa

Gymvereniging floreert dankzij fanatieke voorzitter

WESTKAPELLE - Petra de Witte werd 25 jaar geleden voorzitter van gymnastiekvereniging Hygiëa in Westkapelle en is nog niet van plan te stoppen. De zeer bescheiden voorzitter wil niets van haar jubileum weten en laat de aandacht graag naar een ander gaan.


De vereniging is dankbaar voor zo’n voorzitter. Petra geeft al zo’n 40 jaar les bij de club. Alle leden van de afgelopen 40 jaar hebben wel eens een les van Petra gehad; jongens, meisjes, kleuters, ouderen. Nog steeds geeft ze diverse groepen turntraining, is ze daarnaast voorzitter van de club, strijdt ze voor een nieuwe sportaccommodatie in Westkapelle en is ze altijd bezig met organiseren van evenementen en activiteiten.


Divers sportaanbod

Petra de Witte zag al snel dat alleen turnen en dansen niet voldoende is om een club te laten groeien. Onder haar leiding is het lesaanbod uitgebreid met aanverwante lessen; stepaerobics, pilates, bodyfit, (wandel)bootcamp, peutergym, kleuterdans, 50+gym. Haar grote trots is de springgroep. Een springgroep op een dorp als Westkapelle is bijzonder. Een grote groep springers doen jaarlijks mee aan regionale wedstrijden.


Grote club voor klein dorp

De diversiteit aan lessen zorgt ervoor dat Hygiëa veel huishoudens in Westkapelle in beweging zet. De club telt momenteel 270 leden. Een groeiende vereniging in een vergrijzende regio. Ook aan trainers heeft de club bijna nooit gebrek. De verbindende voorzitter houdt altijd oog voor nieuwe aanwas.[n]