Zondag 13 december

Kunst- en Cultuurroute Middelburg

9:00 | Atelier Hoed Gezien

Tijdens de Kunst- en Cultuurroute Middelburg krijgen kunstwerken een prominente plaats in het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Zo kunnen belangstellenden in coronatijd veilig kunstkijken. Iedere maand krijgt een andere kunstenaar ‘de etalage' tot zijn of haar beschikking en zijn de kunstwerken 4 weken lang vanaf buiten te bekijken. Tijdens de routezondag op 6 december 2020 t/m 10 januari 2021 is dat Marie-Louise Fijneman - Textielcollage met geborduurde insecten. Loop gerust het tuinpad op om het mooie verfijnde werk van Marie-Louise tot op de draad te bekijken. In deze tijden van onzekerheid en verandering is de wereld voor de meeste mensen veel kleiner en dichter bij huis geworden. Zo ook voor Marie-Louise, die zich laat inspireren door alles wat zij dichtbij om haar heen ziet in de Zeeuwse natuur. Info: www.marielouisefijneman.com


Van pulp tot papier: Kerstkaarten maken

13:30 | Terra Maris

Op zondag 13 december is tussen 13.30 en 15.30 uur het activiteitenteam van Schoon Zeeland op Terra Maris en organiseert de activiteit ‘Van pulp tot papier’. Het belang van het recyclen van papier en ook andere spullen wordt uitgelegd. Honderden jaren geleden is men er achter gekomen dat je van bomen papier kunt maken. Maar we moeten zuinig zijn op onze bomen en niet te veel kappen. Je leert hoe je zelf papier kunt recyclen van oud papier. Vooraf is al papierpulp gemaakt en hiermee gaan de kinderen zelf nieuw papier scheppen. En omdat het december is kan elk kind z’n eigen kerstkaart maken! Deelname: entree museum en reserveren is niet nodig. Hou onze website in de gaten voor eventuele aanpassingen i.v.m. corona-maatregelen.


Maandag 14 december

VoorstelPitch online

13:30 | ZB Planbureau en Bibliotheek

De bibliotheek gaat online! Een extra dienstverlening in deze vervelende tijden. Dit aanbod is interessant voor alle in-between-jobbers, maar ook voor alle thuisblijvers die deze tweede Covid-periode gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling. In deze workshop leer je om je sterke punten en werkervaring duidelijk over te brengen tijdens een sollicitatiegesprek. Je leert om jezelf kort en bondig te presenteren. Zo'n presentatie noemen ze ook wel de Elevator pitch. Natuurlijk is het best spannend zo'n pitch. Daarom is het goed als je deze meerdere keren oefent. Want ook hier geldt, hoe vaker. FocusCoach Willy Pardijs | is voor JobOn is de spelleider en begeleidt ons in het online spelen. Het spel bestaat uit diverse stappen waarbij je in gesprek gaat met de andere deelnemers die net als jij in-between-jobs zijn. De training is online met Zoom. Je hebt stabiel internet, webcam en microfoon nodig en gebruik daarom het liefst je computer of laptop. Uiterlijk een half uur voor aanvang ontvang je de aanmeldlink naar de online omgeving. Aantal plaatsen: 7. Aanmelden via: walkentalk@dezb.nl. Tijdstip: 13.30-15.30 uur. Meer informatie op de website.