Afbeelding
Foto: Mieke Wijnen

Burgemeester Bergmann: 'Fijne, veilige Kerst gewenst'

Het zijn de donkere dagen voor Kerstmis. Dit jaar lijkt het donkerder dan anders! Geen Middelburg Winterstad met drukbezochte schaatsbaan, geen kerstborrels in onze cafés, niet met de hele familie dineren.
Binnen branden lichtjes en zorgen kaarsen voor een warme gloed, maar buiten merk je dat het een andere kerst wordt. Er lijkt een deken van bezorgdheid over Middelburg te hangen. Want hoe kun je nu op afstand met elkaar verbonden blijven? En hoe zal 2021 verlopen…?

In deze tijd van bezinning, in dit jaar waar een virus ons leven drastisch verandert, dwalen mijn gedachten af. Aan de moeilijke tijd die horecamensen doormaken, ondernemers die hun spaargeld moeten aanspreken in plaats van kerstdrukte in hun café, restaurant of winkel. Ik denk aan onze inwoners die vanwege het virus of ziekte hun dierbaren onverwachts of te vroeg verloren hebben. En ik denk aan al die mensen die zich, ondanks deze crisis, onvoorwaardelijk blijven inzetten voor anderen, vanuit hun werk of belangeloos als vrijwilliger.
Deze kerst wordt een uitzonderlijk beroep gedaan op onze creativiteit om met elkaar verbonden te blijven. Op een manier die recht doet aan de huidige maatregelen, maar zonder elkaar uit het oog te verliezen! Om de op de loer liggende eenzaamheid tegen te gaan én om solidariteit te tonen met de mensen om je heen. Een extra kaartje op de post, een liefdevolle videoboodschap versturen of een bloemetje laten bezorgen om te laten weten dat je aan iemand denkt!

Beste Middelburgers, kijk naar elkaar om. Zorg goed voor elkaar. Wees loyaal, koop lokaal! En een warm dank je wel aan alle mensen die zich voor anderen hebben ingezet dit jaar.

Harald M. Bergmann
burgemeester van Middelburg