Michel Geijs aan de keukentafel.
Michel Geijs aan de keukentafel. Foto: Bennie Krajenbrink

'Er zijn weinig avonden dat ik niets te doen heb'

KWADENDAMME - Michel Geijs uit Kwadendamme studeert rechtsgeleerdheid aan de Open Universiteit en International Business and Management aan de HZ, waarvoor hij momenteel stage loopt bij multinational Newcold. Daarnaast heeft hij als 20-jarige al vier bedrijfjes opgericht, waarvan Delicathuis het laatste is. Aan ambities geen gebrek, aan tijd misschien wel. “De dagen en avonden zijn goed gevuld.”

DOOR EUGÈNE DE KOK


Bijna vergeten, hij zit ook nog in de ledenraad van Rabobank Oosterschelde. “Ik had toch nog wat tijd over”, lacht hij. “Ik zag vorig jaar een vacature voor commissaris bij de Rabobank staan. Ik heb er gewoon op gesolliciteerd. 'Nee' heb je, 'ja' kun je krijgen. Een plek als commissaris is niet gelukt, maar mede door die sollicitatie zit ik nu wel in de ledenraad en kan ik invloed uitoefenen.”


'Als ik ergens voor ga, dan doe ik er alles voor'


Het ondernemerschap zit er al lang in bij Michel Geijs. Hij begon zijn carrière een paar jaar geleden met MKG Communications waarmee hij online portofoons doorverkocht, waarna hij op vakantie in Italië besloot de kledinglijn Chellini Milano op te zetten om zich vervolgens te storten op online marketing met Fair Vison Marketing. De jongste loot aan de boom is www.delicathuis.nl. “Daarmee ga ik er nu vol tegenaan”, zegt Michel Geijs aan de keukentafel, tussen zijn wetboeken en telefoon die voortdurend trilt.

Delicathuis is een platform waarop Zeeuwse restaurants en speciaalzaken hun delicatessen op een eigen pagina kunnen plaatsen. Consumenten kunnen maaltijden en delicatessen bestellen voor de feestdagen en in de maanden daarna. Geijs zet er de komende weken vol op in. “Het is druk. Er zijn weinig avonden dat ik niets te doen heb.” Hij vraagt een commissie voor elke bestelling. “Ik hoor de hele tijd dat mensen niet weten wat ze moeten doen bij de kerstdagen. Uit eten gaat niet, dus mensen willen restaurants in huis halen. En dat afhalen blijven ze vanaf nu sowieso doen”, denkt Geijs. “Ik ben tussendoor mijn werk voor mijn stage aan de HZ en het leren voor de universiteit aan het bellen naar restaurants en speciaalzaken. Ik heb een lijst met elfhonderd adressen. Tot nu toe zijn de reacties heel positief. Ik heb mezelf ten doel gesteld om voor de kerstdagen 25 restaurants op het platform te hebben.”


JP Morgan

De jonge inwoner van Kwadendamme lijkt niet te rusten voordat het is gelukt. Het ondernemen zit in zijn bloed. “Ik ben impulsief en durf risico’s te nemen. Als ik ergens voor ga, dan doe ik er alles voor. Ik geniet er van om van zo weinig mogelijk iets moois te maken.” Als student verdient hij goed met zijn bedrijfjes, maar hij wil alle ballen nog in de lucht houden. “Ik wil koste wat kost eerst mijn papiertje halen. Daarna kijk ik verder.”

Hij ziet zich later niet per se als zelfstandig ondernemer. "Ik hoop dat ik bij een mooi bedrijf kom te zitten. Ik wil beslissingen maken. Ik heb me aangemeld voor een zomerstage bij JP Morgan, want dat is mijn droombedrijf. Daar kijken ze niet naar de persoon, maar naar je vaardigheden. Daar houd ik van. Ik vind het niet leuk als mensen tegen me zeggen dat ik iets niet zou kunnen. Op school twijfelden ze of ik de havo zou halen. Dat is gelukt. Nu zit ik op een hogeschool, doe er een universitaire studie naast en heb als enige van mijn klas al een paar bedrijfjes.”[n]