Johan Witte van TMC Wonen (links) overhandigt de cheque aan Frank de Reu.
Johan Witte van TMC Wonen (links) overhandigt de cheque aan Frank de Reu. Foto: Coby Weijers

TMC Wonen wil door totdat ze een ton heeft voor horeca

GOES - TMC Wonen heeft vorige week in Slot Oostende in Goes een cheque van 89.475 euro uitgereikt aan Koninklijke Horeca Zeeland.

DOOR EUGÈNE DE KOK


Het bedrag is bij elkaar gespaard in het kader van het 45-jarig jubileum van de woonwinkel. “Toen in maart onze jubileumkrant bij de mensen op de mat viel, besloot het kabinet dat we in lockdown gingen”, zei directeur Jaap Witte. “We zaten even met onze handen in het haar. Wat nu?”

Na een paar weken zag hij de verkopen flink stijgen. TMC besloot toen dat het mooi zou zijn om de horecazaken een hart onder de riem te steken. Klanten kregen voor elke 1000 euro die ze uitgaven een waardebon van 75 euro die ze konden inleveren bij restaurants die zich hadden aangesloten bij het initiatief van TMC. “De actie is geweldig aangeslagen, kunnen we wel zeggen. We hoopten op 45.000 euro, omdat we dat bedrag vanwege ons jubileum wilden teruggeven aan onze klanten”, aldus Witte. “Mensen vonden het ook leuk, leuker dan een korting. Zij kochten iets moois en konden lekker uit eten. Ze hadden dubbel plezier.”


Ontvangst

Regiovoorzitter Frank de Reu van KHN afdeling Zeeland nam de cheque in ontvangst. Hij schetste nog eens de problemen waarmee horecaondernemers kampen. “Het is twee voor twaalf”, zei hij en wees op de actie Black Monday. Horecaondernemers gingen maandag naar het Malieveld in Den Haag om daar hun ongenoegen te uiten en te vragen om ‘ruimhartige compensatie’.

Veel ondernemers beplakten hun kroegen en restaurants met posters. “We hebben allemaal de volle straten en winkels gezien tijdens Black Friday en wij moeten de deuren gesloten houden. Als je ervan uitgaat dat het tot het einde van dit jaar het geval is, dan hebben we 10 weken normaal gedraaid, 20 weken met beperkingen en zijn we 21 weken helemaal dicht geweest. Dat houdt geen enkel bedrijf vol. Daarom zijn we ontzettend blij met acties zoals deze. We kunnen het hard gebruiken.”

Anita Maas van Slot Oostende kon dat beamen. “Elk initiatief is welkom. Dit is een ontzettend leuke actie. Deze zomer hebben we best veel bonnen van onze klanten gehad.”

Johan Witte van TMC zei dat de actie nog niet is afgelopen. “We gaan door tot de 100.000 euro.”[n]