Verenigingsgebouw De Arne
Verenigingsgebouw De Arne Foto: Martien Meedendorp

Subsidie voor verenigingsgebouw Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het VSBfonds heeft de Stichting verenigingsgebouw de Arne te Arnemuiden een subsidie toegekend van € 20.000,-. De stichting had een aanvraag ingediend voor het realiseren van diverse (noodzakelijke) verbeteringen aan het interieur van het gebouw.


In 2014 nam een aantal vrijwilligers het gebouw over van de gemeente en richtte een stichting op. Deze stichting renoveerde het gebouw grondig op een flink aantal essentiële punten. Niet alles bleek financieel haalbaar en werd om die reden op de agenda gezet voor realisatie op een later tijdstip.

Met de nu ontvangen bijdrage gaan deze wensen alsnog in vervulling. Zo wordt de vloerbedekking in de foyer vervangen door een onderhoudsvriendelijk materiaal wat beter geschikt is voor een dergelijke ruimte. Naast deze verbetering worden ook de tafels uit de grote zaal vervangen.


VSBfonds steunt iedereen die actief mee wil doen in onze samenleving. Door sociale en culturele projecten die actief burgerschap versterken te steunen, draagt het VSBfonds bij aan zelfredzaamheid en samen redzaamheid in Nederland. Maatschappelijk betrokken studenten kunnen een studiebeurs aanvragen. Zo kan iedereen zijn of haar plek vinden en krijgen in onze diverse samenleving. Iedereen kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar.

VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Het fonds bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar 26 miljoen euro donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van samenleven in Nederland. Het fonds ondersteunt initiatieven voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. Dit gebeurt in de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken.[n]