Jan de Vlieger met de literaire toverdoos.
Jan de Vlieger met de literaire toverdoos. Foto: De Drvkkery

'Een winter vol verhalen' is een literaire toverdoos

MIDDELBURG - Elke week geeft het personeel van De Drvkkery een leestip. In deze laatste editie van het jaar is eigenaar Jan de Vlieger aan de beurt.

Hij komt met het boek 'Een winter vol verhalen'. "Het is een onweerstaanbare literaire toverdoos. Deze winterse bundel is geschreven door vele geliefde auteurs op verzoek van de uitgever, om ons deze bijzonder winter door te helpen", zegt Jan de Vlieger.

Er staan verhalen in van onder anderen Abdelkader Benali, Peter Buwalda, Adriaan van Dis, Jessica Durlacher, Judith Herzberg, Tom Lanoye, Nelleke Noordervliet, Thomas Verbogt en Tommy Wieringa. "Het boek is een verzameling van verhalen, herinneringen, brieven, gedichten, kleine essays, vergeten geschiedenissen, teruggevonden fragmenten. Iedere auteur brengt een andere wereld tot leven, van een kerstconcert tot een gevangenis, van een schildersatelier tot een oerwoud, om in op te gaan bij de haard of de centrale verwarming. Happy end of gruwelijk afscheid, historisch of hedendaags, sneeuw, sprookje of grap ... 'Een winter vol verhalen' is het perfecte boek om heerlijk in te verdwalen tijdens de winterse dagen."[n]