Eric Vloeimans
Eric Vloeimans FOTO HANS COLIJN

Nieuwjaarsconcert van Het Zeeuws Orkest

VLISSINGEN - Het Zeeuws Orkest treedt in de komende nieuwjaarsconcerten op met niemand minder dan trompettist van wereldformaat: Eric Vloeimans. Het concert is op 10 januari in Vlissingen. Kaarten verkrijgbaar via www.zeeuwsorkest.nl

Eric Vloeimans is zo’n leuke man. Inspirerend toegankelijk. Hij improviseert op zijn trompet. En nu komt hij spelen in Zeeland tijdens de Nieuwjaarsconcerten met Het Zeeuws Orkest. Eric is een trompettist van wereldformaat. Het werk van Vloeimans wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Hij vindt de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend. Met Vloeimans gaat Het Zeeuws Orkest een verrassende samenwerking aan, met een bijzonder programma bestaande uit zijn eigen arrangementen.
Een week voor de concerten zal Eric Vloeimans een workshop verzorgen voor jonge Zeeuwse blazers. Het resultaat van deze play-inn mogen de deelnemers samen met Eric Vloeimans op het podium laten horen tijdens een kort optreden bij de nieuwjaarsconcerten van Het Zeeuws Orkest.

Bekende nieuwjaarsmuziek
Naast de arrangementen met Eric Vloeimans mogen de bekende nieuwjaars klassiekers natuurlijk niet ontbreken op het programma. Het Zeeuws Orkest speelt deze avond de Suite uit het bekende Notenkrakerballet van Tsjaikovski. Ook staat op het programma de Urendans van Ponchielli, beiden ooit door Walt Disney gebruikt in de film Fantasia.
Traditiegetrouw geeft Het Zeeuws Orkest ieder nieuwjaar het podium aan een nieuw jong talent uit Zeeland. Dit jaar is het de beurt aan fluitiste Lise de Munck. Zij won afgelopen jaar het Eastman concours en speelt nu met het orkest de Fantasie brillante van Borne, op de bekende melodie van Carmen uit de gelijknamige opera. [l]