Niks leuker dan klimmen, duikelen, springen, kortom: bewegen bij VTV. FOTO KELVIN MIDDELINK
Niks leuker dan klimmen, duikelen, springen, kortom: bewegen bij VTV. FOTO KELVIN MIDDELINK Kelvin Middelink

Beweegfeest voor peuters bij de Vlissingse Turn Vereniging

VLISSINGEN - Bij de Vlissingse Turn Vereniging kan je al komen gymmen vanaf het moment dat je goed kan lopen. De allerjongsten kunnen daar kennismaken met het nijntje Beweegdiploma van het KNGU. Dit biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Het nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries: Beweegdiploma 1: 2 tot 4 jaar, wordt gegeven tijdens de ouder-peutergymlessen; Beweegdiploma 2: 4 tot 6 jaar, wordt gegeven tijdens de kleutergymlessen.

Beweegfeest voor peuters

Zaterdagmiddag 11 januari is het Beweegfeest bij VTV in de Vrijenhovengymzaal. Dan worden er eerst nijntje Beweegdiploma’s uitgereikt aan de peuterleden die daarvoor in aanmerking komen. Nadat in de periode daarvoor flink geoefend is op alle onderdelen, kunnen ze bij het Beweegfeest hun geleerde vaardigheden laten zien aan ouders en andere belangstellenden. Daarna krijgen ze hun nijntje Beweegdiploma.

Kleuterweek

Van 13 tot 17 januari is het ook nog Kleuterweek bij VTV. Kinderen bewegen tegenwoordig te weinig en dat begint al op jonge leeftijd. Daarom mogen alle kleuters die nog geen lid zijn in de klassen kennis komen maken. Zie de VTV-site voor tijden en plaatsen.

Acrogym

Terwijl de peuters en kleuters bezig zijn met de eerste beginselen werd er afgelopen weekend ook nog geturnd. In Zierikzee werden de Open Zeeuwse Acro Kampioenschappen gehouden. Onder leiding van Aylin werden daar door de VTV-combinaties twee zilveren en drie bronzen medailles verdiend. Amber, Veerle & Mirthe haalden een tweede en een derde plaats, Gabriëlle & Yentel een tweede plaats, Jimena & Myrthe een derde plaats, evenals Sofia & Monique.
Meer informatie over de lessen, de contributie en het aanmelden staat op www.vtv-vlissingen.nl. Over het Beweegdiploma is meer te vinden op www.beweegdiploma.nl.[l]