Zeeuws Byzantijns Koor
Zeeuws Byzantijns Koor Foto: bjvhoeckel

Concert Zeeuws Byzantijns Koor Srétenieje samen met Cantorijkoor uit Hulst

MIDDELBURG - Het Zeeuws Byzantijns Koor 'Srétenieje' (Ontmoeting) verzorgt samen met het Cantorijkoor uit Hulst een uitvoering in de Petrus en Pauluskerk in Middelburg op zondag 15 februari.

Onder de bezielende leiding van Emilia Tabachnik-Li, zal Srétenieje in deze kerk de warme klanken van Russisch Orthodoxe liturgische gezangen ten gehore brengen. Daarnaast zal de Cantorij der Basiliek onder leiding van dirigent Anton de Kort een heel eigen inbreng hebben. Het koor is verbonden aan de H. Willibrordusbasiliek in Hulst en trad als concertkoor op in de meest beroemde kathedralen in Europa. Harpiste Lidewei Philips zal haar speciale medewerking verlenen.

Beide koren hebben een geheel eigen klank, die in de Petrus en Pauluskerk magnifiek tot uiting zal komen.

Het concert in de Petrus en Pauluskerk in Middelburg (Lombardstraat 3) begint op 15 februari 2020 om 15.00 uur. Kaarten voor dit unieke concert zijn te bestellen via de mail op joswis@zeelandnet.nl en www.tickets.de-drvkkery.nl. Ook verkrijgbaar bij de kerk.

Praktische informatie: Petrus en Pauluskerk, Lombardstraat 3, 4331 AA Middelburg, zondag 15 februari. Kerk open: 14.30u. Aanvang concert: 15.00 uur.[l]

Cantorijkoor Hulst