Cosmic Channel is een van de optredende bands.
Cosmic Channel is een van de optredende bands. Foto:

Zeeuwse bands in De Piek

VLISSINGEN - Onder het motto 'pure pop en psychedelica' presenteert podium De Piek in Vlissingen zaterdag (8 februari) een driedubbel concert met Zeeuwse bands. Vanaf 21.00 uur treden The Vision of Johanna, Cosmic Channel en The Slavez op.

VAN ONZE REDACTIE

De drie optredende bands hebben met elkaar gemeen dat ze inspiratie putten uit vele genres. The Vision of Johanna bracht al twee platen uit, won de bandcompetitie van Gebouw T in Bergen op Zoom en deed voorprogramma's bij artiesten als Douwe Bob. In De Piek presenteert de band, bestaande uit Hanneke van Andel (zang/toetsen), Arjan van Diepeningen (bas), Pascal Vermeulen (drums) en Sander van Gaans (gitaar), nieuw repertoire.
Cosmic Channel brengt eigen nummers, geïnspireerd door oude helden als Fleetwood Mac, The Rolling Stones en The Doors. Frédérique Nobel (zang), Mark Sturm (gitaar), Hugo Kruis (bas) en Joost van Beek (drums) staan voor een mix van pop/rock en dromerige blues.
De Zeeuws/Brabantse formatie The Slaves trad al vaker op in de Piek, onder meer tijdens De Piek Draait Door. In de muziek van deze band zijn invloeden van spacerock, psychedelica en vuige seventies rock en funk te horen. De leden zijn zanger Hans van Andel, bassist Dion Laros, drummer Frank Beerens en gitarist Peter Urbanus.

Meer informatie
De entree is vijf euro. Kijk voor meer informatie op www.depiek.nl.[l]