Florieke Beelen en Abigail Richards.
Florieke Beelen en Abigail Richards. Foto:

AGENDA

Woensdag 5 februari

Spelochtend inloophuis

10:00 | Inloophuis

Op woensdag 5 februari bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje, en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd.

Zumbini Babybieb

10:15 | ZB Bibliotheek Vlissingen

In de bibliotheek in Vlissingen is woensdag 5 februari een speciale aflevering van Boekstart Babybieb: Zumbini Babybieb. Vaders en moeders kunnen met hun baby komen swingen in de bieb in bioscoop Cinecity. "Door middel van muziek, dans en spel zijn jullie lekker in beweging", zegt Mirthe Jansen die de les geeft. Zumbini Babybieb vindt plaats van 10.15 uur tot 11.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Donderdag 6 februari

Opslaan in de Cloud

14:00 | Wijkcentrum De Burgerij

Tijdens deze bijeenkomst leggen we je uit wat de ‘Cloud’ is en welke Clouddiensten er zijn (One Drive, Dropbox, iCloud etc.). Ook gaan we in op de Clouddienst One Drive van Microsoft. Wat kun je in One Drive bewaren, waarom zou je dat doen en hoe kun je je documenten en foto’s met behulp van One Drive lezen of bekijken op al je apparaten? Tenslotte bespreken we hoe veilig het werken met One Drive is en wat de kosten zijn van het gebruik ervan. Locatie: Wijkcentrum De Burgerij, Van Hogendorpweg 58A, Vlissingen. Aanmelden kan via cursusvlissingen@dezb.nl en https://bit.ly/2sAXOqT.

Vrijdag 7 februari

Inloophuis De Ontmoeting

13:30 | Evangeliegemeente De Wijngaard

Inloophuis De Ontmoeting is weer open op vrijdag 7 februari. U bent van harte welkom voor een kopje koffie of thee met iets lekkers, voor een praatje, een spelletje of om te handwerken in de Rank (zaal achter De Wijngaardkerk), Kanaalstraat 8 te Oost-Souburg. Naast de verkoop van goede tweedehandskleding en schoenen, boeken, kaarten en cd's zijn er ook nieuwe activiteiten: er is voortaan een bibliotheek en op 7 februari is er een mini-treinen-circuit te bewonderen (modelbouw). We zijn open van 13.30 tot 16.30 uur.

Zaterdag 8 februari

Rommelmarkt

10:00 | Loods

Indoor rommelmarkt op zaterdag 8 februari in Vlissingen aan de Edisonweg nummer 10 van 10.00 tot 12.00 uur. Door inbreng van veel spullen heeft u weer alle kans van slagen dat er ook iets voor u tussen zit. De opbrengst komt volledig ten goede aan goede doelen. Fietsen, elektrische apparaten, boeken, schilderijlijsten, lampen, klein meubelen, decoratie voor in huis, gereedschappen, tuinartikelen, cd's, dvd's, tafels, stoelen, kleding, enz., het is er allemaal. Gratis parkeren, gratis toegang en koffie, thee, limonade met iets lekkers erbij voor leuke prijs.

Handletteren en sieraden maken

12:00 | Walstraat

Komt u/jij zaterdag 8 februari ook naar Walstraat 68? Er wordt dan van 12.00 tot 16.00 uur een workshop handletteren en sieraden maken gehouden. Kom gezellig een kaartje of armbandje maken! Gratis entree!

Saxofoonkwartet ZeeBra

14:00 | De Herberg

Op zaterdagmiddag 8 februari op 14.00 uur zal in De Herberg, Bellamypark 151 Vlissingen,het Saxofoonkwartet ZeeBra optreden. Twee Zeeuwse en twee Brabantse muzikanten: Anja Sinke (bariton), Marijke Poppe (tenor), René de Jong (alt) en Madeleine de Jong (sopraan) vonden elkaar in 2018 in de liefde voor muziek, de saxofoon en het plezier van samenspelen. Zeebra, de naam van het kwartet verwijst natuurlijk naar de samenstelling, maar ook naar het Brabants Conservatorium, de Zeeuwse Muziekschool en de Harmonie en Fanfare muziek. Houdt u van saxofoon of wilt u zich laten verrassen door de veelzijdigheid van dit instrument, komt u dan zekere luisteren! De toegang is gratis.

Concert met Windbroke

20:00 | Historische Kerk

Zaterdag 8 februari concert met Windbroke in de Historische Kerk Souburg, aanvang 20.00 uur. Neem vier muzikale Zeeuwse mannen met een grote liefde voor authentieke Keltische muziek en je krijgt de Zeeuwse folkband Windbroke. Zij brengen een afwisselend programma van liederen en instrumentale nummers van melancholiek, vrolijk, ritmisch tot opzwepend. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera in de Lange Zelke te Vlissingen en de Kanaalstraat te Oost Souburg en bij Sierspeld Handwerken en Naaimachines in de Kanaalstraat te Oost Souburg. Kaarten zijn ook te bestellen via www.historischekerksouburg.nl en kaarten@historischekerksouburg.nl

Zondag 9 februari

ConcertenVlissingen

11:30 | Zeeuws maritiem muZEEum

ConcertenVlissingen presenteert Florieke Beelen mezzosopraan en Abigail Richards piano op zondag 9 februari in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen. Reserveren: www.concertenvlissingen.nl/tickets.

Woensdag 12 februari

Cabaretgroep Oud of Control

14:30 | Woonzorgcentrum Theo van Doesburg

Cabaretgroep Oud of Control geeft woensdag 12 februari een optreden in woonzorgcentrum Theo van Doesburg, Dr. Ottestraat, Vlissingen. Aanvang: 14.30 uur. U bent allen van harte welkom!

Indoor rommelmarkt.