AGENDA

Woensdag 12 februari

Cabaretgroep Oud of Control

14:30 | Woonzorgcentrum Theo van Doesburg

Cabaretgroep Oud of Control geeft woensdag 12 februari een optreden in woonzorgcentrum Theo van Doesburg, Dr. Ottestraat, Vlissingen. Aanvang: 14.30 uur.

Donderdag 13 februari

'Hagar in verschillende tradities'

19:30 | Historische Kerk

'Hagar in verschillende tradities' in de Open Haven, kerk Oranjeplein, Oost-Souburg, op donderdagavond 13 februari, vanaf 19.30 uur. Toegang vrij. Sommige vrouwen komen niet alleen in de bijbel voor, maar ook in de Koran. Hagar is zo'n vrouw met een verhaal. Haar naam klinkt zowel in de bijbel als in de Koran. Dat maakt nieuwsgierig naar de verbindingen in de tradities! Heleen Pasma uit Middelburg vertelt hier verhalen over uit eigen werk.

Vrijdag 14 februari

Bingo vv RCS

19:30 | vv RCS

Grote bingo bij voetbalvereniging RCS op 14 februari in de kantine. Om 19.30u zaal open om 18.45u. Ook nog extra rondes en loterij. Dus kom naar vvrcs.

Uitvoeringen Zeeuwse Komedie

15:30 | Scholengemeenschap Scheldemond

De Zeeuwse Komedie speelt Het Oproer en De Ouderavond: 2 korte voorstellingen waarin het onderwijs centraal staat. Een avond terug in de schoolbanken dus. Tekst en regie: Rens Schot. Speeldata: 14 februari (19.30 uur) première; 15 februari (19.30 uur), 16 februari (13.30 uur en 16.30 uur), 18 en 20 februari (19.30 uur). Speellocatie: SSG Scheldemond College, Weyevlietplein 7-13, Vlissingen. Reserveren via www.zeeuwsekomedie.nl.

Zaterdag 15 februari

Lezing Tuinman en van Hassel

15:30 | Boekhandel 't Spui

Tuinman en Van Hassel on tour, zaterdag 15 februari van 15.30 tot 17.00 uur bij Boekhandel ‘t Spui. Sanneke van Hassel en Vrouwkje Tuinman lezen voor uit hun pas verschenen boeken. Een middag verhalen en gedichten waarin kleine en grote gebeurtenissen uit het leven van alledag nader worden onderzocht. Uit hun werk spreekt humor, mededogen en ook weemoedigheid. Een prachtige activiteit tijdens de Week van het Korte Verhaal! Aanvang 15.30 uur, toegang gratis! Aanmelden wordt op prijs gesteld via info@boekhandelspui.nl.

Uitvoering Oratorium Messiah

19:30 | Sint Jacobskerk

Op zaterdag 15 februari wordt het Oratorium Messiah van G.F. Handel uitgevoerd in de Sint Jacobskerk te Vlissingen door het Zeeuws Scratchkoor en -orkest met medewerking van Lauren Armishaw, sopraan, Carina Vinke, alt, Jean Léon Klostermann, tenor en Robbert Muuse, bas. Het geheel staat onder leiding van meesterdirigent Jules van Hessen. Aanvang 19.30 uur. Informatie over kaartverkoop: www.scratchzeeland.nl, reserveren is mogelijk via scratchmessiah@zeelandnet.nl.

Optreden Indianizer

21:00 | De Piek

Psych-tropical-beat band Indianizer, de Italiaanse band zal op 15 februari optreden in De Piek in Vlissingen. Zij combineert psychedelische rock, Zuid-Amerikaanse ritmes en Afrikaanse vibes tot een speciaal soort wereldmuziek die ze psych-tropical-beat noemen. De Italianen stonden in de voorprogramma's van belangrijke namen als Os Mutantes, King Gizzard And The Lizard Wizard, Hailu Mergia, Elektro Guzzi, Black Lips en Fat White Family. Zaterdag 15 februari, De Piek, Vlissingen.

Zondag 16 februari

Kerk op schoot

16:00 | Sint Jacobskerk

Zondag 16 februari om 16.00 uur wordt in de Sint Jacobskerk Kerk in Vlissingen een speciale viering georganiseerd voor de allerkleinsten. Kerk op schoot is een sprankelende, belevingsgerichte kerkdienst voor kinderen tot 6 jaar. Deze zondag wordt het Bijbelverhaal over de bruiloft te Kana verteld en tot teven gebracht. Zo maken de kinderen zich mooi voor de bruiloft en mogen ze proeven hoe lekker de "wijn" smaakt. Het verhaal wordt afgewisseld met liedjes op bekende peuter en kleutemelodieën. In de viering maken kinderen op een speelse manier kennis met de kerk, terwijl ouders en grootouders elkaar op informele manier kunnen ontmoeten.

Maandag 17 februari

Themamiddag

13:30 | Woonzorgcentrum Ter Reede

De Senioren Vereniging Walcheren organiseert op maandag 17 februari een themamiddag in Woonzorgcentrum Ter Reede te Vlissingen, Vredehoflaan 370 in zaal 't Speelhuus. Vóór de pauze verzorgt notaris mw. Heuvelmans uit Oost-Souburg een presentatie over het levenstestament. Een zeer interessant onderwerp. Er kunnen ook vragen gesteld worden. Na de pauze met koffie/thee en wat lekkers is er weer bingo met mooie en nuttige prijzen. Alle leden hebben gratis toegang (neem uw ledenpasje mee). Aanvang van de middag is om 13.30 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur.

Dinsdag 18 februari

SVS en Omstreken themamiddag

14:00 | Wijkcentrum De Kwikstaart

Wij hebben 18 februari een themamiddag over oude foto`s van Oost en West Souburg die Meneer de Meij ons laat zien. Wij beginnen om 14.00 uur en na de pauze met een kopje koffie/thee met een koekje spelen we nog bingo met mooie prijzen. De middag word gehouden in de Kwikstaart Nagelenburgsingel 1 in Oost Souburg en we eindigen om 16.30 uur.

Woensdag 19 februari

Spelochtend

10:00 | Inloophuis

Op woensdag 19 februari bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje, en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd.