Kunstenares Wieteke Hendrikx met haar schilderijen van het Nollebos
Kunstenares Wieteke Hendrikx met haar schilderijen van het Nollebos Frans de Reeper

Schilderijen van het Nollebos tentoongesteld in BLVD

VLISSINGEN - Afgelopen maandag 17 februari heeft Wim Hofman in Brasserie BLVD een tentoonstelling van schilderijen van het Nollebos geopend. Ze zijn gemaakt door kunstenares en vriend van het Nollebos Wieteke Hendrikx.

De Stichting Ons Nollebos heeft het intitiatief hiervoor genomen om het Nollebos positief onder de aandacht te brengen. Nu het voorjaar er aan komt verschijnt er weer veel kleur in het bos. Aconieten, sneeuwklokjes en annemoontjes bloeien al weer volop.

Wieteke vertelt: Het was voor mij een bijzondere uitdaging om het Nollebos te schilderen. In deze felle kleurrijke stijl schilder ik meestal stadstaferelen, met name Middelburg. Maar het was bestuurslid André Houwing die mij op het idee bracht om te proberen de natuur ook in deze stijl te schilderen. Dus het was een nieuwe manier van schilderen voor mij. We zijn door het bos en park gaan wandelen en ik heb een heleboel foto's gemaakt. Later ben ik zelf terug gegaan om het gebied en de natuur verder op me in te laten werken. Ik begon met een klein schilderijtje en uiteindelijk zijn het er 6 geworden.

Ja, zegt André, ze zijn heel kleurig, bijna abstract, maar toch herkenbaar voor ieder die het gebied kent. De komende maand zijn ze te zien in Brasserie BLVD, Boulevard Evertsen 9, tegenover het Wooldhuis.

Als stichting krijgen we 15% van de opbrengst, gedoneerd door Wieteke. Een mooie bijdrage om Ons Nollebos financieel sterker te maken.

De schilderijen blijven een maand hangen.

BLVD is alle dagen vanaf 10.00u. open, maar op dinsdag gesloten. Meer informatie is te vinden op onze website www.onsnollebos.nl. [l]