VTV-turnsters Karen Verplanke, Loïs Verveer, Sofia Bellu, Julia Correia (vlnr). FOTO MONIQUE VAN BELZEN Monique van Belzen

Druk turnweekend met
medailles voor VTV

VLISSINGEN - In het afgelopen weekend is er weer druk geturnd in de regio, met medailles voor de Vlissingse Turn Vereniging in de disciplines damesturnen en acrogymnastiek.

Op turngebied werd er door een groot aantal meisjes van VTV meegedaan aan de regiofinale voor de 3e divisie en de eerste kwalificatiewedstrijd voor de 5e divisiein Breda. Loïs Verveer bemachtigde daar het goud en Sofia Bellu het brons in de categorie jeugd D2. Andere resultaten waren Mara Eckhardt een zesde plaats, Bella Esthaya een 10e plaats, bij de pupillen 1 D1: Rosalie van Noort, Sarina Quist, Gwenn Geldof en Julia Owiesek achtereenvolgens 4e, 5e, 8e en 12e. De wedstrijddagen werden afgesloten door de jeugd en junioren met podiumplaatsen voor de al genoemde Loïs en Sofia en een 8e en 10e plaats voor Karen Verplanke en Julia Correia.

Daarnaast werden in Oss de Zuid Nederlandse Kampioenschappen Acrogym geturnd in een sterk deelnemersveld van acrogymnasten vanuit alle regio’s in Zuid-Nederland. Het VTV-trio Amber van der Berg, Veerle de Klerk en Mirthe de Ridder is daar met een nette oefening Zuid Nederlands kampioen Acrogym geworden in de categorie dames groep E senior. Het E-jeugd paar Isha de Witte en Jasmijn van Noort werd 12e in hun allereerste wedstrijd. Iris Eckhart, Nina Sturm en Lieke de Koster behaalden een 10e plaats bij de E-jeugd. Amy Sturm en Noémi Hendrikse werden 13de als damespaar bij de E senioren, terwijl bij de damesparen D junior Mara Eckhart en Julia van der Maas 8e werden en Jimena Blommaert en Myrthe Jellema 9e. In de damesgroep D senioren werden Maren Matthijssen, Nienke de Munter en Anouk Vreeke met een mooie strakke en sierlijke oefening 13e plaats. Bij de damesparen D senioren tenslotte werden Danice Hendrikse en Aylin van der Hoeven 6e en Gabrielle Bruins Slot en Yentel Wouters 9e. Meer info: www.vtv-vlissingen.nl [l]