Studenten in actie voor Leergeld Walcheren

VLISSINGEN - Ter ere van het twintigjarig bestaan van Stichting Leergelden organiseren studenten en docenten van Scalda ICT beheer op donderdag 19 maart van 10.00 tot 4.00 uur diverse activiteiten om geld op te halen voor Stichting Leergeld Walcheren.

De activiteiten vinden plaats bij Scalda aan de Edisonweg in Vlissingen en in het Ondernemerslokaal in Middelburg.

In 2019 bestond de stichting, die actief is in de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg alweer 20 jaar. Stichting Leergeld Walcheren helpt kinderen 'gewoon' mee te kunnen doen.

De Stichting biedt ondersteuning bij betaling van contributies, schoolreizen, computers, iPads en fietsen. Zo helpt de stichting gezinnen met weinig tot geen financiële middelen, om te voorkomen dat de kinderen in een sociaal isolement terecht komen. Ouders krijgen zelf geen geld in handen, de stichting betaalt dit rechtstreeks aan de school, het bedrijf of de club.

In 2019 heeft de Stichting 862 kinderen geholpen !

Door de bijdrage van Stichting Leergeld kon een jongen uit groep 7 'gewoon' samen met zijn klasgenootjes mee met de werkweek aan het begin van het schooljaar. En kon een meisje op de middelbare school naar het schoolfeest, ondanks dat haar ouders de bijdrage van €25,- niet kon betalen. Docenten en studenten helpen de Stichting Leergeld Walcheren graag. Zij zien soms in de dagelijkse praktijk wat armoede kan betekenen voor studenten en kinderen. En ook hoeveel de Stichting kan helpen om de gevolgen voor kinderen te verzachten. Binnenkort wordt het complete programma bekend gemaakt. [l]