Afbeelding
Foto:

Kinderen betrekken bij de uitvaart

VLISSINGEN - Blom en De Ridder Uitvaartverzorging heeft zich in de afgelopen periode toegelegd op manieren om kinderen meer te betrekken bij de uitvaart.

Kinderen gaan heel anders om met rouwen en afscheid nemen dan volwassenen. Wij kunnen met onze jarenlange ervaring ondersteuning bieden in dit proces. Ook hebben we de training "creatief rouwen" gevolgd, met als doelgroep kinderen, om ons verder te ontwikkelen op dit vlak. Door middel van creatief bezig zijn gaan we met elkaar in gesprek en dat kan voor kinderen heel fijn zijn. Iemand die buiten de kring van familie/vrienden staat, maar wel weet wat er gaande is en een vertrouwd gezicht is rondom de uitvaart.

We knutselen samen met de kinderen iets moois wat een rol mag hebben bij de afscheidsplechtigheid of we versieren het deksel van de kist. We bieden zelf alle materialen aan, omdat iets nieuws kinderen vaak wat nieuwgieriger maakt en zo ook wat opener. Maar soms zijn zelf meegebrachte materialen ook heel fijn, zoals schelpjes van het strand of bloemen uit eigen tuin. Naast het creatief aan de slag gaan met kinderen zijn er vanzelfsprekend ook andere mogelijkheden om kinderen te betrekken rondom de uitvaart. Zo kunnen we een rouwbezoek speciaal voor kinderen organiseren met op dat moment alle aandacht voor hun vragen en ruimte voor een ritueel zoals een tekening in de kist leggen.
Een moment tijdens de afscheidsplechtigheid voor een ritueel door/met kinderen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden om kinderen te betrekken. Het aansteken van kaarsjes, mooie bellen blazen of iets voordragen, wij denken graag mee.

Bovenstaande uitgebreide dienstverlening leveren wij graag en kost niets extra. Voor ons is het vanzelfsprekend om ons zo in te zetten voor onze klanten en hoort het bij de persoonlijke dienstverlening welke wij leveren. Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? www.blomenderidder.nl, 0118-415183. [l]