Afbeelding
Foto: Martijn Fincke

Vrijheid is thema voor muziekwedstrijd

VLISSINGEN - Liedjesschrijvers die voor de muziekwedstrijd 'Songs for Freedom' een nummer over vrijheid maken, kunnen een optreden tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen winnen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Met Songs for Freedom dagen het platform Popaanzee en de organisatie van Bevrijdingsfestival Zeeland singer-songwriters, rappers en andere muzikanten uit om een lied over vrijheid te schrijven. Popaanzee is een Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek. Deelnemers kunnen zich tot 10 april aanmelden voor de wedstrijd. Ter inspiratie kunnen zij een masterclass songwriting met Lucas Hamming, bekend van het televisieprogramma 'De beste singer-songwriter', volgen. De masterclass vindt plaats op zondag 22 maart vanaf 15.00 uur in podium 't Beest in Goes.

Voorronde
In een voorronde op zaterdagmiddag 18 april bij Boekhandel 't Spui in Vlissingen worden alle 'Songs for Freedom' voor publiek en jury gespeeld. De winnaar van de voorronde mag zijn liedje op 5 mei aan het publiek presenteren op het Zeelandpodium van het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. Daarnaast wordt het winnende lied opgenomen in de Fuzztone Studio in Middelburg.
Aanmelden voor Songs for Freedom kan tot 10 april via www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl/songsforfreedom. Aanmelden voor de gratis toegankelijke masterclass kan via info@popaanzee.nl.[l]