Kinderen schrijven over vrijheid op het festival. ARCHIEFFOTO ANNET EEKMAN
Kinderen schrijven over vrijheid op het festival. ARCHIEFFOTO ANNET EEKMAN Foto: Annet Eekman

Bevrijdingsfestival zoekt vrijwilligers

VLISSINGEN - Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen zoekt vrijwilligers die op en rond dinsdag 5 mei de handen uit de mouwen willen steken. De organisatie houdt op dinsdag 31 maart een informatiebijeenkomst over het vrijwilligerswerk in het Zeeuws Maritiem Muzeeum in Vlissingen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival is het grootste gratis festival van Zeeland. 'Mede dankzij de inzet van vrijwilligers is het festival al dertig jaar een succes', laat organisator Cultuurwerf weten. 'Voor, tijdens en na het festival wordt er door een groot team gebouwd, gelachen, samen gegeten en hard gewerkt.' De organisatie zoekt mensen die een paar uur willen helpen, bijvoorbeeld als cateringmedewerker, muntverkoper, op- en afbouwer of achter de bar.
De bijeenkomst op dinsdag 31 maart, die om 19.30 uur begint, geeft onder meer informatie over alle functies en wat de vrijwilligers terugkrijgen voor hun inzet. De minimumleeftijd is voor sommige functies zestien jaar, voor barpersoneel achttien jaar en voor muntverkopers 21 jaar. Vrijwilligers werken niet de hele dag, maar in shifts van vier uur. Geïnteresseerden kunnen vragen stellen en zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek als vrijwilliger.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: bevrijdingsfestivalzeeland.nl/vrijwilligers-2020. Aanmelden voor een kennismakingsgesprek kan tot en met 1 april bij Eva Gerritse via
support@cultuurwerf.nl.[l]