Merrow bij Folk van toen en nu.
Merrow bij Folk van toen en nu. Foto: Tanja Hoogerheide

AGENDA

Donderdag 12 maart

Digitale nazorg

10:15 | ZB Bibliotheek Vlissingen

Ons leven is steeds digitaler geworden. We zijn zelf vaak al online actief. Instanties en overheden regelen hun zaken steeds vaker digitaal. Maar wat als je komt te overlijden? Dan kan niemand bij jouw gegevens. In de informatiebijeenkomst Digitale Nazorg kom je te weten waar je zelf op moet letten en wat je kunt regelen voor jouw nabestaanden. Ook biedt deze bijeenkomst houvast voor nabestaanden die te maken krijgen met een digitale nalatenschap. Locatie: ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7 Vlissingen. Info & aanmelden: https://bit.ly/2Sbt2zD

Vrijdag 13 maart

Johannes Passion

19:30 | Sint Jacobskerk

Dutch Baroque voert 13 maart in Vlissingen Bachs Johannes Passion uit. Onder leiding van barokspecialist Gerard de Wit wordt dit baanbrekende werk uitgevoerd door Enide Lebrocquy (sopraan), David van Laar (countertenor), Adriaan De Koster (tenor), Andrew Hopper (bas) en Joris van Baar (bas), Dutch Baroque Orchestra en Dutch Baroque Vocal Consort. Aanvang 19:30 uur, Grote of Sint-Jacobskerk Vlissingen. De kaartverkoop loopt via de website: www.dutchbaroque.nl.

Zaterdag 14 maart

Oud papier actie

9:00 | Gildeweg

Zaterdag 14 maart organiseert de PKN Vlissingen een oud papier actie op het AH XL terrein aan de Gildeweg in Vlissingen. Deze actie wordt gehouden in een zeecontainer, aldaar op het terrein, van 09.00 uur tot 11.00 uur. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan het werk van de PKN ,binnen en buiten de St Jacobs kerk,het mooiste monument van Vlissingen.

Voorjaarsbeurs

10:00 | Wijkcentrum De Burgerij

De Vlissingse Filastelisten Vereniging organiseert op zaterdag 14 maart haar traditionele postzegel-, brieven-, kaarten- en muntenbeurs. De beurs, die gratis toegankelijk is, zal van 10.00 tot 16.30 uur in het Wijkcentrum De Burgerij, van Hogendorpweg 58a te Vlissingen worden gehouden. Op deze beurs zullen een aantal semihandelaren aanwezig zijn, zodat de bezoekers/verzamelaars hun manco's aan kunnen vullen. Om 15.15 uur zal er een postzegelveiling plaatsvinden. Daarnaast zijn er informatie over de vereniging te verkrijgen.

Lezing over "Indo"

12:00 | Boekhandel 't Spui

Marion Bloem bij boekhandel 't Spui in Vlissingen. In maart maakt Marion Bloem een tournee door het land om over haar nieuwe boek, 'Indo' te spreken en het te signeren. Na de onafhankelijkheid van Indonesië zijn ruim 300.000 mensen naar Nederland gekomen. Aan de hand van haar persoonlijke familiegeschiedenis schetst Marion Bloem wat een Indo is en wat de geschiedenis van de Indische Nederlander behelst. In Indo wisselt Bloem herinneringen en gebeurtenissen af, en geeft ze een verfrissende, heel persoonlijke blik op de huidige samenleving waarin 'identiteit' steeds meer een issue lijkt te worden. Toegang gratis!

Muziekmiddag

14:00 | Lammerenburcht

De Zonnebloem afd. Vlissingen houdt op zaterdag 14 maart een muziekmiddag in de Lammerenburcht te Vlissingen. Deze middag zal een optreden worden verzorgd door het koor Binaeh Zuuver uit Oost-Souburg. Zij brengen Nederlandse en Engelse evergreens en doen dat meerstemmig. De kaarten zijn inclusief koffie of thee en een drankje/hapje in de pauze met als afsluiting een verloting. Er zijn nog kaarten beschikbaar in de zaal vanaf 13.00 uur. Aanvang 14.00 uur. Zaal open 13.30 uur.

Concert in de Historische Kerk Souburg

20:00 | Historische Kerk

Zaterdag 14 maart aanvang 20.00 uur met Het Middelburgs Kamerkoor. Het Middelburgs Kamerkoor zingt graag bijzondere en mooie koorwerken uit alle mogelijke stijlperioden vaak a capella. Het repertoire heeft zich in de loop van de jaren sterk verbreed en omspant nu zo'n vijf en een halve eeuw en bestaat uit klassieke muziek afgewisseld met werken die lichter van toon zijn. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera in de Lange Zelke te Vlissingen en in de Kanaalstraat te Oost Souburg en bij Sierspeld Naaimachines en Handwerken in de Kanaaltstraat te Oost Souburg. Kaarten zijn ook te bestellen via www.historischekerksouburg.nl en kaarten@historischekerksouburg.nl.

Folk van toen en nu

20:30 | Razzmatazz

De muziek van Merrow laat zich omschrijven als luisterfolk: traditionele folkmuziek én wat modernere folk, maar altijd met het verhaal van het lied. Ook een enkele "meezinger" gaan ze niet uit de weg. De Zeeuwse folkband Merrow treedt 14 maart op in Razzmatazz. De band presenteert haar eerste cd 'A story to tell'. Het repertoire laat omschrijven als 'luisterfolk': gevoelige ballades, liederen uit roerige tijden, traditionals enz. Merrow bestaat uit Wolfert Jumelet: accordeon en trekzak; David Egter van Wissekerke : viool, mandoline, gitaar en zang; Gabien Lambert: zang; Bouke Nijssen: bas; Ruud Eggermont: gitaar en zang. Kaarten te verkrijgen: merrowzeeland@gmail.com. Meer info: https://merrowmusic.com

Woensdag 18 maart

Spelochtend

10:30 | Inloophuis

Op woensdag 18 maart bent u van harte welkom in ons inloophuis Het Anker (Inloophuis van Sta-Op-Zorg) voor koffie/thee, praatje, en spelletjes zoals: biljarten, sjoelen, rummikub, dammen, schaken etc. We zijn geopend van 10.00 tot 12.30 uur. Badhuisstraat 60 Vlissingen. Tevens zijn we elke maandag en vrijdag geopend van 10.30 tot 15.00 uur. Gezelligheid, koffie/thee en warme maaltijd.

Dutch Baroque brengt Johannes Passion.