Waterschap schenkt scholen laptops

VLISSINGEN - Waterschap Scheldestromen geeft haar afgeschreven laptops weg aan Zeeuwse basisscholen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Kinderen zitten noodgedwongen thuis en moeten vaak onderwijs volgen via internet. "Hiervoor is een computer of laptop nodig en die hebben niet alle kinderen", vertelt dijkgraaf Toine Poppelaars van waterschap Scheldestromen. "In plaats van onze afgeschreven laptops te verkopen aan een opkoper, geven we ze weg aan basisscholen. We hebben er zo'n honderd." De eerste 25 zijn inmiddels uitgereikt aan de Dr. C. Steenblokschool in Goes, namens een groep reformatorische scholen verspreid over Zeeland. "De hoeveelheid reacties die we krijgen op deze actie verrast me. Blijkbaar kunnen veel scholen laptops gebruiken. We hopen dan ook dat andere bedrijven ook aansluiten bij deze actie."
Andere basisscholen die laptops kunnen gebruiken, kunnen mailen naar communicatie@scheldestromen.nl. "We handelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst af, zo lang de voorraad strekt."

Belastingen
Met de giften wil het waterschap haar steentje bijdragen om de negatieve maatschappelijke en economische gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Ook probeert ze ondernemers te helpen door facturen sneller te betalen en coulanter om te gaan met de belastinginvorderingen.[l]