Helge Prinsen. ARCHIEFFOTO
Helge Prinsen. ARCHIEFFOTO Foto:

Portretten van Helge Prinsen na vijf jaar eindelijk gebundeld

VLISSINGEN - Na ruim vijf jaar vond Helge Prinsen het tijd om haar mooiste, leukste, meest ontroerende of grappige portretten te bundelen in een boek. ‘Ik ben Vlissingen’ verschijnt rond Moederdag.

VAN ONZE REDACTIE

Ze heeft inmiddels honderden portretten van inwoners van de gemeente gemaakt voor de Vlissingse Bode. Ze begon ruim vijf jaar geleden met groenteboer Adrie Trimpe, deze week staat er een portret van de 93-jarige Okko Soolsma in de krant. Elk portret bestaat uit zeven korte zinnen waarin Helge Prinsen de personen raak weet te portretteren. “In het begin ging ik echt op zoek naar de mensen die iedereen in de stad kent. Daar ben je op een gegeven moment wel doorheen. Nu kan iedereen aan bod komen”, zegt ze. “Als ze maar in Vlissingen wonen.”

De afgelopen maanden heeft Prinsen samen met fotograaf Ruben Oreel de mooiste portretten uitgezocht, als het nodig was voorzien van een update en deze gebundeld in boekvorm.

De meest memorabele staan er zeker in. Zo komt kroegbaas Henk Hut voorbij, de bekende Jan de Nooijer voorbij en zanger Kendread ook, net als de inmiddels beroemde Trimpe, over wie Prinsen later een documentaire maakte, en natuurlijk buurthond Max, het stukje dat op social media verreweg de meeste respons kreeg.

Weggeven

Prinsen en Oreel geven het boekje in eigen beheer uit. Het zal voor vijftien euro te koop zijn bij boekhandel ‘t Spui, de Bruna en bij enkele andere boekhandels in Zeeland. Weekblad de Bode geeft tien exemplaren weg van ‘Ik ben Vlissingen’. Houd hiervoor de Vlissingse Bode in de gaten.[l]