Deel accommodaties binnenkort weer in verhuur

VLISSINGEN - Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) maakt woensdag (29 april) meer bekend over het versoepelen van de coronamaatregelen voor de toeristische sector.

DOOR BRITTA JANSSEN

Vrijdag besloot de VRZ toeristen binnenkort beperkt toe te laten in de provincie.

Accommodaties
Eigenaren van een tweede verblijf, in bepaalde categorieën, mogen hierin binnenkort weer overnachten. Voor welke categorieën dit geldt, wordt woensdag bekend. Ook wordt deze week de datum vastgesteld waarop een deel van de accommodaties in Zeeland weer verhuurd mag worden. Dat zal begin mei zijn.
Eén nieuw besluit van vrijdag ging direct in: strandhuisjes mogen nog steeds niet worden gebruikt, maar wel weer opgebouwd.

Fases
De VRZ verruimt de regels in fases om geen onverantwoord grote toestroom van toeristen naar Zeeland in de hand te werken. 'Dat zou te veel vragen van de nu al zwaarbelaste zorg in Zeeland', lichtte VRZ-voorzitter Jan Lonink vrijdag toe. Daarnaast blijft verdere verspreiding van het coronavirus op de loer liggen. De VRZ wil in de eerste fase ruimte bieden voor ongeveer vijftien procent van de maximale toeristische bezetting.

'Geen onverantwoord
grote toestroom'

De Veiligheidsregio bepaalt iedere drie weken of meer, eenzelfde aantal of minder gasten welkom zijn. Uiterlijk 22 mei wordt deze eerste fase geëvalueerd. De aanpak is tot stand gekomen na overleg met de Zeeuwse burgemeesters, toeristische sector en andere partners, zoals de provincie Zeeland en VVV Zeeland.[l]