Verpleeghuis Ter Reede laat gecontroleerd bezoekers toe

VLISSINGEN - Het Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg in Vlissingen werkt sinds maandag 11 mei met een aangepaste bezoekregeling.

DOOR BRITTA JANSSEN

De zorginstelling neemt deel aan een landelijke proef met het onder voorwaarden weer toelaten van bezoekers in verpleeghuizen.
Met het versoepelen van de bezoekregeling willen de 25 deelnemende verpleeghuizen een balans vinden tussen het voorkomen van besmettingen met het coronavirus en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.
In overleg met de andere Zeeuwse zorgorganisaties is besloten dat het Vlissingse verpleeghuis namens Zeeland meedoet aan de proef.
'Er is geen vrije bezoekersinloop, maar een bezoekregeling met strikte voorwaarden', legt bestuurder Angela Kallewaard van WVO Zorg, waaronder Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg valt, uit.
'Verbonden blijven met de mensen die je dierbaar zijn en de wereld om je heen, daarvoor staat onze zorg. We vinden het dan ook fijn dat we samen met cliƫnten en familie van Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg een eerste stap kunnen zetten in het versoepelen van de bezoekregeling.'

Met de kennis die de proef oplevert wil het kabinet stapsgewijs, met oog voor de gezondheid, de bezoekregeling bij steeds meer verpleeghuizen mogelijk maken.[l]