Het is wel duidelijk wie de jarige is.
Het is wel duidelijk wie de jarige is. Foto: Daniƫl Wissel

Mevrouw Ardewijn wordt stralend 100 jaar

VLISSINGEN - De Vlissingse mevrouw Ardewijn-Steutel vierde donderdag haar honderdste verjaardag. Ondanks de coronamaatregelen maakten haar familie, het zorgpersoneel en de burgemeester er een feestelijke dag van.

DOOR BRITTA JANSSEN

"Oma keek ontzettend uit naar haar verjaardag", vertelde kleinzoon Ralph van Sluijs. "Ze riep al weken, 'de burgemeester komt, de burgemeester komt!'" En, coronamaatregelen of niet, burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen ontbrak niet op het feestje.

Rode loper
Het bezoek mocht helaas maar een uurtje komen en stond buiten voor het raam, maar de feestvreugde was er niet minder om. Via een microfoon en speakers kon de jarige met het gezelschap buiten praten. Mevrouw Ardewijn-Steutel was uitgedost met een hoedje en krans, kreeg onder meer een enorme bos bloemen en niet alleen haar kamer in verpleeghuis Ter Reede was versierd met slingers en ballonnen. "We hebben een rode loper neergelegd van haar woning naar de lift", vertelt een verzorgster.

Grapje
Mevrouw Ardewijn-Steutel is wat vergeetachtig, maar verder nog goed gezond voor haar leeftijd. "Ze is altijd positief en houdt van een grapje en een grolletje", vertelt kleinzoon Ralph. "Daarom maken we er vandaag, ondanks alle regels, een feestje van. We wilden lekker uit eten gaan, maar nu hebben we een Chinese rijsttafel besteld voor oma en haar mede-bewoners."[l]
FOTO DANIËL WISSEL